PRIETENUL, LA NEVOIE…

Carnatinarea cartierului Posta a coincis si cu un val de acuze aduse la adresa prefectului Dimian si a ministrului Vela care percutat imediat la propunerile venite din zona Casei Albe cu sustinerea explicita a DSP Buzau.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a solicitat, inca din 6 aprilie, revocarea ordinului prin care a fost instituită carantina asupra cartierului Poştă, dar şi demiterea urgentă a prefectului Leonard Dimian.

”Am făcut o adresă către domnii Marcel Vela şi Raed Arafat prin care să fie revocat ordinul prin care cartierul buzoian Poştă a fost plasat sub carantină. Considerăm că este o măsură  nedreapta, excesivă şi abuzivă pentru că nu este normal ca Buzăul, aflat pe ultimul loc şi ca judeţ şi ca municipiu în ceea ce priveşte cazurile de infectare cu COVID-19, să aflăm că acest cartier a intrat în carantină. Din cele 2447 de persoane care locuiesc aici doar 70 sunt romi, iar această familie de la care a pornit totul locuieşte aici în marginea acestui cartier. Nu s-a luat o astfel de măsură la Bărbuleşti care este un sat cu  peste 50 de infectaţi şi s-a luat în cazul Buzăului care este ditamai oraşul. Nu este în regulă acest lucru”, a declara, Constantin Toma, într-o conferinţă de presă susţinută la marginea cartierului izolat.

Primarul Toma cere demisia prefectului

”Sunt total surprins că prefectul judeţului Buzău, care este şi preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care şi-a asumat propunerea privind instituirea acestei carantine, pare că nu a cunoscut situaţia din teren şi nici nu m-a invitat la vreo şedinţă a Comitetului pe care îl conduce”, se arată în documentul transmis ministrului.

Preda, cu doua ore inainte de Starea de alerta…

Prezent, joi seara, la Realitatea TV, in emisiunea moderata de Victor Ciutacu, deputatul Cezar Preda s-a napustit cu vorbe grele la adresa prefectului de Buzau si a ministrului Vela. Deputatul liberal nu s-a sfiit sa-i aduca acuze extreme prefectului si sa se intrebe ce cauta in fruntea institutiei care defineste guvernul la nivel local. Mai mult, liberalul Preda, suparat ca ministrul Vela nu-i raspunde la telefon, i-a transmis, prin intermediul televiziunii, sa ridice de urgenta carantinarea nejustificata a buzoienilor din cartierului Posta.

Sa nu uitam ca intre primarul Toma si deputatul Preda exista o amicitie de peste 35 de ani, iar Cezarica este legat sufleteste si moraliceste de cartierul Posta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings