PREZENTAREA PROIECTULUI: “PREA DEVREME E MAI TÂRZIU”

EUROPE DIRECT BUZĂU – având ca structură gazdă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, vă invită să participați luni 31.01.2022 începând cu orele 12:30, la evenimentul de promovare a proiectului “PREA DEVREME E MAI TÂRZIU”, organizat în parteneriat cu Colegiul Economic Buzău.

Proiectul “PREA DEVREME E MAI TÂRZIU” este cîștigătorul ediției  a XI-a   a concursului  național Lider European în România 2021, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România în parteneriat cu Ministerul Educației.

Ce este Lider European?

  • O competiție care își propune să dezvolte abilitățile de leadership și de vorbire în public ale elevilor de liceu, spiritul de echipă și capacitatea de a mobiliza grupuri de oameni pentru a lucra împreună în beneficiul comunității lor. 
  • Obiectivul concursului este de a spori și consolida spiritul Uniunii Europene în rândul tinerilor, în contextul activităților legate de valorile și temele europene.
  • Provoacă elevii de liceu, din clasele IX-XII, să lucreze în echipă și să elaboreze proiecte prin care să răspundă problemelor sau oportunităților existente în comunitățile locale. Concursul se concentrează pe dezvoltarea de proiecte în oricare dintre domeniile social, cultural, afaceri/ economic și de mediu.

Scopul evenimentului este familiarizarea elevilor și cadrelor didactice din liceele  din municipiul și județul Buzău  cu  concursurile organizate de Reprezentanța Comisiei Europene în România, cu activitățile  EUROPE DIRECT Buzău, cu prioritățile și viitorul Uniunii Europene pentru perioada 2022-2025, devenind  multiplicatori de informații europene.

Echipa căștigătoare a premiului I „New Generation” a Liceului Economic din Buzău cu proiectul său „Prea devreme e mai târziu”, este coordonată de doamna profesor Cătălina Postovei și este formată din elevii: Ciocan Ștefan, Badea Georgiana, Grigore Karina și Vătășelu Dairia.

Reprezentanții EUROPE DIRECT Buzău vor face o prezentare a activităților din Planul de acțiuni 2022, precum  și a Platformei digitale a Conferinței privind viitorul (https://futureu.europa.eu).

Prezentările vor fi urmate de o dezbatere a subiectelor prezentate prin încurajarea unui dialog activ cu participanții la eveniment.

Persoane de contact din partea EUROPE DIRECT Buzău sunt: Felicia Vîjdea, și Marius Parfene-Banu, telefon 0238 414719, e-mail europedirectbuzau@cciabuzau.ro.

 

 

AGENDA EVENIMENTULUI

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings