PRESEDINTELE NEAGU SI FOSTUL PREMIER NASTASE AU DEZVELIT STATUIA LUI TITULESCU

Dezvelirea statuii lui Nicolae Titulescu, la Chisinău

După patru ani de eforturi, am reusit, duminică, să dezvelim, la Chisinău, statuia lui Nicolae Titulescu. Semnificatia acestui eveniment este extraordinară. In primul rând, mesajul pro-european dar si cel de unitate. Acest monument, asezat in scuarul Nicolae Titulescu, la intersectia Bulevardelor Decebal si Titulescu, este primul monument de for public instalat la Chisinău, in ultimii 30 de ani.

A fost nevoie de o hotărâre a guvernului, de o decizie a Comitetului municipal, de avize, de transportat statuia – opera sculptorului Doru Drăgusin – de la Bucuresti la Chisinău. O lucrare din marmoră albă care cântăreste 6,5 tone si are o inăltime de 4,5 metri.

Un rol important l-au avut presedintele CJ Buzău – Petre Neagu, pentru finantarea scuarului dar si Mircea Cosma pentru toate elementele de logistică (transport, instalare).

Sufletul actiunii la Chisinău a fost Diana Guba, pretorul sectorului Botanica. Un ajutor esential a oferit prorectorul ASEM, Corneliu Gutu, un distins universitar, care ne-a insotit, in cele două zile de sedere in Chisinău, oferindu-ne foarte multe informatii despre evolutiile politice si economice din Republica Moldova.

Dincolo de unele tensiuni locale, dezvelirea statuii reprezintă un bun argument pentru a continua acest tip de actiuni culturale, in asteptarea unor decizii politice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings