PRESEDINTELE NEAGU, A DOUA VIZITA PE SANTIERUL UPU

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a fost astăzi, 28 septembrie 2022, într-o vizită de lucru la Spitalul Județean de Urgență Buzău,
pentru a verifica la fata locului stadiul lucrărilor executate în cadrul proiectului „Extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe”.  Vizita de azi este a doua pe care o face presedintele Neagu pe santierul UPU, prima fiind in 20 aprilie ac, dupa ce in prealabil, consilierii judeteni aprobasera in sedinta din 30 martie Proiectul de hotărâre pentru completarea și modificarea Hotărârii Consiliul Judeţean Buzău nr. 49/2022 privind aprobarea Proiectului Tehnic de execuție, a indicatorilor tehnico-economici aferenţi acestuia şi pentru actualizarea bugetului pentru proiectul  „Extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău”.

Asa arata astazi, 28.09 2022                                                                                                                                                                                                              Asa arata la 20.04.2022

 

Pe tot parcursul vizitei, președintele Consiliului Județean Buzău a purtat discuții atat cu managerul unității medicale, Claudiu Damian, cat și cu reprezentanții firmei care execută lucrarea.La sfarsitul vizitei, presedintele Neagu a declarat:„Nu suntem într-o perioadă fastă din punct de vedere economic, sau din alte puncte de vedere, dar uitați că acolo unde există profesionalism, se dovedește că se poate! Și aici fac referire atât la constructor, cât și la managementul spitalului județean sau la angajații din Consiliul Județean care se ocupă de acest proiect. Este un lucru extraordinar deoarece practic, aici, s-a construit un spital de zero. Este adevărat, prin fonduri europene, dar și noi, Consiliul Județean, și este normal să fie așa, am făcut eforturi financiare mari ca să concretizăm acest edificiu.”

Reamintim buzoienilor ca Proiectul este Finantat prin PROGRAMUL OPERAȚIONAL REGIONAL 2014-2020, Axa prioritară: 8-Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritate de investitie: 8.1 – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalitățile reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile  sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunitati, Obiectivul Specific 8.2 – Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență , Operațiunea B – Unități de primiri urgențe

Valoarea totala inclusiv TVA: 28.107.753,20 lei 

Valoarea totala eligibila inclusiv TVA: 6.836.999,04 lei

Valoarea cofinantarii eligibile inclusiv TVA : 136.739,99 lei

Valoarea neeligibila inclusiv TVA : 21.270.754,16 lei

Data finalizarii proiectului 31.12.2023

 

Prin proiect se va realiza un corp de clădire nou, cu regimul de înălțime S+P având suprafaţa construită de 1.153,3mp și suprafaţa desfăşurată de 2.286,14mp.

Compartimentarea spaţiului s-a realizat având în vedere exigenţele  din domeniu precum şi optimizarea actului medical prin asigurarea unor spații suplimentare atât pentru desfășurarea activităților medicale cât și spații care deservesc personalul.

Corpul propus se amplasează in zona parcării existente care se transferă in subsolul clădirii proiectate, conceput ca parcaj, vestiare personal medical și spații de depozitare. Conexiunea se face cu un apendice independent structural plasat in zona imediat vecină rampei de acces in UPU existent.

 

Accesul și ieşirea din parcaj se face la cele două capete cu rampe proiectate pentru conexiunea cu circulaţiile la nivelul terenului amenajat.

Clădirea va fi echipată cu instalaţiile necesare unei funcționări optime (sanitare, termice, ventilare – climatizare, electrice şi curenţi slabi)  ale căror capacităţi vor respecta exigentele din domeniu. Clădirea va fi dotată cu hidranți interiori. Instalația de canalizare va fi dotată cu stație de epurare proprie pentru deșeuri medicale in vedere respectării exigentelor de sănătate publică. Clădirea va fi dotată cu echipamente și dotări medicale necesare funcționării secției UPU in conformitate cu standardele de referintă in vigoare.

 

Lucrărilor de construcţtii au început în data 21.02.2022.

Până în prezent au fost executate următoarele lucrări:

– A fost finalizată structură de rezistenţă;

– Au fost executate lucrările de zidărie pentru închideri + termoizolaţi în procent de 85% ;

– Au fost executate tencuieli la pereţii de la subsol si parter  în procent de 85%

– Au fost montate confectiile metalice pe terasa, pentru sustinerea utilajelor;

– A fost executată terasa peste parte în procent de 85%;

– Au fost demarate lucrările de instalaţii, mai puţin instalaţia electrică de curenţi slabi;

– Au fost executate lucrari de betonare cofrare si armare zid de sprijin rampa în procent de 70%;

– Au fost executate lucrari de terasamente rampa în procent de 70%.

 

Stadiul lucrărilor este de 35%.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings