PRELEGERI BIBLICE SUSŢINUTE DE PR. NICU BUTOI LA BUZĂU

        În perioada 14 – 16 Iunie 2013, în Aula Consiliului Judeţean Buzău, Pr. Nicu Butoi a susţinut o serie de prelegeri biblice cu aamotto-ul DE LA VIS LA REALITATE”. Textul de plecare a fost Geneza 37:5-7 ( visul lui Iosif ) şi fiecare persoană a fost conştientizată că ,,de la vis şi până la împlinirea lui vom trece prin destule necazuri şi suferinţe”.

         Peste 500 de persoane au umplut sala, mulţi dintre ei neavând posibilitatea să-şi mai găsească loc deşi organizatorii au făcut eforturi deosebite.

Au fost prezentate subiecte foarte interesante presărate cu imnuri de o calitate deosebită interpretate de solişti speciali: Luiza Spiridon şi Cătălin Gâţan.

Mulţumim şi cu această ocazie Preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău – Cristinel Marian Bâgiu care ne-a pus la dispoziţie această frumoasă locaţie.

Fiecare seară a început cu o predică prezentată de un copil ,,minune”: Naty

Au fost prezenţi creştini ortodocşi, baptişti, penticostali, adventişti,etc.ac

De asemenea, în cuvântul său, Pastorul Bisericii Baptiste “Harul” din Buzău – Daniel Cocoş, a menţionat lucrul acesta prin următoarele cuvinte: Dumnezeu să binecuvânteze Biserica Sa din tot Judeţul Buzău care este formată din orice credincios născut din nou, fie ortodox, baptist sau adventist. Şi pentru aceasta eu îi dau slavă că Dumnezeu are cea mai frumoasă familie: negri, albi, galbeni şi toate rasele”. Iar în legătură cu subiectul prezentat de pastorul Nicu Butoi, a concluzionat:

,,Visul lui Dumnezeu a fost ca noi să fim în cele trei zile aici. Nu a fost visul fratelui Nicu Butoi, nu a fost visul prietenului meu Ionel Turturică .NU! A fost visul Lui DUMNEZEU!

Episcopul Bogdan Ionescu a apreciat solia prezentată de Pastorul Nicu Butoi şi a insistat ,,să-i deschidem uşa sufletului nostru şi să-L primim în inima noastră pe Domnul Isus Hristos, care stă la dreapta Tatălui şi mijloceşte pentru noi.

Preotul Dr. Prof. Paul Iulius Negoiţă, plecând de la motto-ul întâlnirii a menţionat: “cu cât suntem mai visători şi mai abdoritori să sprijinim demersurile celorlalţi, cu atât visurile noastre se împlinesc … cu cât ne închidem într-un egoism şi în mod personal de a gestiona totul în favoarea noastră, cu atât visurile noastre se vor pierde în van şi odată cu ele vor apărea şi dezamăgirile şi vom crede că realitatea este crudă.

De asemenea, în cuvântul dumnealui a insistat să avem încredere că atunci când un vis sau o dorinţă a noastră nu se împlineşte, care arde în momentul respectiv, nu se împlineşte pentru că ne aşteaptă ceva mai bun în viitor. Ne aşteaptă ceva, care, cu adevărat ne foloseşte.

A luat cuvântul şi Senatorul Popa Constantin care a menţionat un lucru extraordinar, că mai există speranţă pentru poporul român câtă vreme un grup de oameni cu asemenea valori în viaţă, organizează astfel de întâlniri, spunând nu păcatului.

În încheiere, misionarul Sorin Neacşu şi Dana Borcea au prezentat stadiul lucrărilor de la Spitalul Viziru şi cu credinţa că se va deschide în luna Septembrie 2013 ( cu ajutorul Lui Dumnezeu dar şi cu implicarea noastră! ).

Un altfel de spital, deservit de voluntari pentru oamenii străzii, pentru oameni care nu au posibilitatea materială sau asigurări medicale, conform celor spuse de Mântuitorul : “fără plată aţi primit, fără plată să daţi!Domnul să-i binecuvinteze şi să-i ajute ca acest VIS SĂ DEVINĂ REALITATE!

Fiecare seară s-a încheiat cu imnul ,,AŞTEPTĂM MAREA ZI” intonat pe lângă solişti, de întreaga sală!

ad

A consemnat Ionel Turturică

Privacy Policy Settings