Prefectul, decizie peste capul primarului

Am făcut o adresă către domnii Marcel Vela şi Raed Arafat prin care să fie revocat ordinul prin care cartierul buzoian Poştă a fost plasat sub carantină. Considerăm că este o măsură nedreaptă, excesivă şi abuzivă pentru că nu este normal ca Buzăul, aflat pe ultimul loc şi ca judeţ şi ca municipiu în ceea ce priveşte cazurile de infectare cu COVID-19, să intre în carantină. Din cele 2447 de persoane care locuiesc aici doar 70 sunt romi, iar această familie de la care a pornit totul locuieşte aici în marginea acestui cartier. Nu s-a luat o astfel de măsură la Bărbuleşti, care este un sat cu  peste 50 de infectaţi, şi s-a luat la Buzău, care este ditamai oraşul. Nu este în regulă acest lucru”, a declarat, primarul Toma, într-o conferinţă de presă susţinută la marginea cartierului carantinat.

În documentul transmis ministrului Vela şi şefului DSU, edilul prezintă situaţia din cartierul buzoian şi solicită responsabililor de la Bucureşti suspendarea măsurii care, în opinia sa, a fost luată ”în grabă şi fără cunoaşterea informaţiilor din teren”.

Sunt total surprins că prefectul judeţului Buzău, care este şi preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care şi-a asumat propunerea privind instituirea acestei carantine, pare că nu a cunoscut situaţia din teren şi nici nu m-a invitat la vreo şedinţă a Comitetului pe care îl conduce”, se arată în scrisoarea trimisă ministrului şi secretarului de stat Raed Arafat.

In cursul zilei de vineri, primarul Toma nu si-a incetat apelurile, pe toate caile disponibile, pentru scoaterea din carantina a celor peste 2000 de buzoieni din cartierul Posta.

Regretabil este ca, la nivel de judet, nu exista comunicare intre factorii decizionali, sau, mai bine zis, exista aceeasi comunicare ca la nivel national! Adica, zero comunicare…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings