PERCHEZITII LA PLASTICE, TEAVA SI TABLA POLONEZA

Politistii efectueza, miercuri dimineata, zeci de perchezitii in Bucuresti si 14 judete, la persoane suspectate de comiterea unor infractiuni economice, precum evaziune fiscala sau spalare de bani.
Peste 250 de politisti, alaturi de SRI, participa la cele 54 de descinderi, care, pe langa Bucuresti, se desfasoara in judetele Mehedinti, Iasi, Giurgiu, Bihor, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Dolj, Vrancea, Buzau, Ilfov, Ialomita si Galati, potrivit unui comunicat al Politiei Romane.

Perchezitiile au loc atat la locuinte, cat si la sedii de societati, urmand sa fie puse in aplicare 30 de mandate de aducere, mai precizeaza reprezentantii Politiei.

Politistii verifica astfel legalitatea actiunilor desfasurate de suspecti prin intermediul a 40 de firme din Romania si 10 societati comerciale din Ungaria, Bulgaria si Polonia.

“In fapt, in perioada 2013 – 2014, reprezentantii societatilor implicate ar fi realizat achizitii de marfuri in sistem intracomunitar din Ungaria, Bulgaria si Polonia (mase plastice, materiale de constructie, profile din PVC, tevi, tabla, fier beton), pe care le-ar fi revandut pe piata interna, eludand plata TVA si a impozitului pe profit, prin inregistrarea in contabilitate de achizitii fictive de la alte societati controlate de persoanele banuite.

Activitatile infractionale s-ar fi derulat in complicitate cu mai multi transportatori care schimbau documentele de transport la intrarea in tara, creand astfel o aparenta de legalitate a transporturilor de marfuri”, se detaliaza in documentul citat.

Prejudiciul estimat se ridica la trei milioane de euro, reprezentand taxe si impozite sustrase de la plata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings