Pelerinaj impresionant la cinstirea Bisericii Inaltarea Sfitei Cruci

Praznicul împărătesc Înălţarea Sfintei Cruci din data de 14 septembrie este o zi de post şi aminteşte creştinilor despre pătimirile şi moartea Mântuitorului Iisus. Cu acest prilej, mai multe biserici din ţară şi din diaspora îşi serbează hramul.IMG_20140914_091213732

Biserica Înălţarea Sfintei Cruci, a cartierului Micro 3 din Buzau s-a dovedit a fi neincapatoare pentru sutele de credinciosi ce s-au perindat pentru a cinsti, in primul rand, pe cea care este considerata una din cele mai iubite biserici ale Buzaului si nu in ultimul rand, aceasta zi importanta. Lacasul sfant s-a transformat astfel intr-un pelerinaj al sutelor de credinciosi ce il cinstesc in fiecare duminica. Un sobor de preoti au oficiat sluba pentru hramul bisericii, ajutand, in acest fel, ca oamenii sa uite si pentru cateva ore, de problemele cotidiene, sa se roage si sa-si indrepte gandul spre puterea Domnului.

Este cea mai veche sarbatoare inchinata cinstirii lemnului sfant. In aceasta zi sarbatorim amintirea a doua evenimente deosebite din istoria Sfintei Cruci:
– Aflarea Crucii pe care a fost rastignit Mantuitorul si inaltarea ei solemna in fata poporului de catre episcopul Macarie al Ierusalimului, in ziua de 14 septembrie din anul 335;
– Aducerea Sfintei Cruci de la persii pagani, in anul 629, in vremea imparatului bizantin Heraclius, care a depus-o cu mare cinste in biserica Sfantului Mormant (a Sfintei Cruci) din Ierusalim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings