PARTAJE PENALE DE TOT RASUL

Buzoieni suspectaţi că au încercat să eludeze prevederile legale referitoare la achitarea timbrului de mediu pentruinmatriculari autovehicule / Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările pentru stabilirea situaţiei de fapt

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău efectuează verificări cu privire la mai mulţi buzoieni suspectaţi că au încercat să eludeze prevederile legale referitoare la achitarea timbrului de mediu pentru autovehicule.

Într-unul dintre cazuri, o femeie în vârstă de 38 de ani şi o tânără de 27 de ani, ambele din Buzău, sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals.

La data de 15 iulie a.c., buzoianca în vârstă de 38 de ani a solicitat Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Buzău transcrierea dreptului de proprietate al unui vehicul, în conformitate cu prevederile art. 8 lit. „f” din O.U.G. nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, anexând cererii mai multe documente, dintre care unele prezentau suspiciuni de falsificare.

Potrivit înscrisurilor respective, vehiculul în cauză fusese dobândit de către cele două suspecte de la o altă femeie din municipiul Buzău, care îl cumpărase, la rândul ei, în luna martie a.c. în baza unui contract de vânzare-cumpărare, însă în acel document se constată modificări la numele cumpărătoarei, existând suspiciunea că respectivul contract ar fi fost încheiat, în realitate, de către suspecta în vârstă de 27 de ani.

Ulterior, suspectele au convenit să partajeze vehiculul, iar în urma actului de partaj voluntar şi a declaraţiei de consimţământ dată de tânăra de 27 de ani, vehiculul a intrat în stăpânirea de drept şi de fapt a buzoiencei în vârstă de 38 de ani.

Într-un alt caz, poliţiştii efectuează cercetări cu privire la un bărbat în vârstă de 55 de ani, din Buzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Din verificările efectuate până în prezent, a rezultat că la data de 8 iulie a.c., o societate comercială al cărei asociat unic şi administrator este buzoianul de 55 de ani a solicitat Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor transcrierea dreptului de proprietate al unei autoutilitare ce ar fi fost achiziţionată iniţial de către firma respectivă şi de către suspect, în calitate de persoană fizică, în baza unui contract de vânzare-cumpărare încheiat cu o altă societate comercială, la care buzoianul respectiv deţine 50% din capitalul social şi este, de asemenea, administrator.

După încheierea contractului de vânzare-cumpărare, cumpărătorii au convenit să partajeze autoutilitara.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările, buzoianul în vârstă de 55 de ani fiind suspectat că ar fi realizat aceste operaţiuni pentru a nu se mai achita timbrul de mediu corespunzător pentru autoutilitară.

Privacy Policy Settings