OHHH, RAMAI !?

Cezar Florin Preda a aruncat mingea la fileul presei spunand ca are de gand sa paraseasca sefia organizatiei judetene a PD-L. Plecarea lui Cezar Florin Preda ar reprezenta o mare pierdere pentru partid, pentru partide si pentru buzoieni. Primii care se roaga sa ramana sunt cei de la Miscarea Populara care, odata cu plecarea lui Preda, ar pierde pepinira de baza apoi s-ar intoarce la matca cu tot cu bagaje. Apoi celelalte organizatii judetene care raman fara materie prima. Nu mai vorbesc de membrii pedelisti ramasi inca in organizatie, oameni fideli partidului, oameni care vor duce dorul si nu vor uita niciodata vorbele de duh ale profetului Preda.

Lui Preda i se pot reprosa multe. I se poate reprosa, in primul rand, ca are o avere substantiala. Cei care-l acuza sa nu uite faptul ca Preda a avut salarii uriase, nemtii fiindu-i recunoscatori pentru faptul ca le-a pus pe roate o afacere extrem de profitabila, mai intai la nivelul judetului Buzau, apoi extinsa prin tara. Preda a facut bani din gunoaie pe vremea cand era primar Stefan Fratila, un fel de nas de cruce. In sfarsit, asta este istorie, o istorie pe care ar trebui sa o revada multi copii de presa care la vremea respectiva plimbau ghiozdanasul la gradinita.

Lasand la o parte reprosurile, nu trebuie sa omitem faptul ca Preda a inscaunat multi si multi colaboratori. Unii dintre ei stau si acum pe functii. Asta inseamna ca Preda a stiut sa aleaga si sa impuna pe posturi. Mai mult, Preda a fost cel care a sustinut din umbra unele proiecte majore. Nu a dat raportul nimanui, insa cei pe care i-a ajutat ii sunt recunoscatori. Si Preda a mai inteles un lucru. Sa conduci o organizatie de partid inseamna sa ai o doctrina, sa diriguiesti treburile in interior si nu sa fii dusmanul de moarte al celorlalte formatiuni politice. Acest lucru nu a stiut sa-l explice colaboratorilor sai. Din acest motiv, cei pusi pe functii l-au considerat tradator si oportunist.

Un singur aspect este cert: Preda nu a stiut sa faca fata pupin…lor, celor care in fata –l periau si spuneau ca-i frumos si destept, desi apreciatorii erau prosti de bubuiau. In atari conditii, Preda se “razbuna” pe cei care incercau sa-i explice ca este pe alaturi cu deciziile. Nu trebuie uitat ca cei facuti oameni si scosi din anonimat de catre Preda au aplicat proverbul:” Cand ii dai ii fata vaca, cand ii ceri ii moare vitelul”…

Poate ca ar fi trebuit sa fiu ultima persoana care sa-i sara in aparare lui Preda. Poate ca nici n-ar avea preda si magariinevoie. Fac acest gest pentru ca avem nevoie de oameni ca Preda, iar el are nevoie de oameni ca cei in care candva a avut deplina incredere, apoi fara sa pregete si i-a indepartat.

Spuneam ca ar trebui sa fiu ultima persoana care ar sa-i sara in aparare lui Preda. Si aici sunt dator cu ceva lamuriri. Intr-o perioada de precampanie pentru alegeri parlamentare, am fost unul dintre jurnalistii care au refuzat atentia in plic oferita de la cabinetul lui Preda. Ce s-a intamplat apoi… Colegii mei aflati pe lista de pupinc…isti la toate partidele i-au spus lui Preda ca am refuzat plicul pentru ca de fapt sunt cu altii. Oamenii astia n-au inteles niciodata ca daca esti in slujba presei trebuie sa cochetezi, cat se poate de mult, cu independenta jurnalistica. Iar daca vrei sa ai credibilitate, atunci cand te pui in slujba unui partid trebuie sa scrii undeva pe manseta a cui este publicatia. In sfarsit, sa las vorbele in seama altora si sa va spun care au fost consecintele refuzului meu: Preda a intervenit cu sobrietate  si mi s-a interzis moderarea oricaror emisiuni in campania electorala, inclusiv moderarea intalnirii cu presedintele Basescu. Astea sunt aspecte ale trecutului la care Preda a fost partas motivat fiind de dorinta pupaciosilor in fund cu priviri multumitoare spre plicurile de partid. I-a ascultat tot timpul, astia-l pupa in continuare, iar Preda ia decizii tot mai bizare, printre care si cea de a parasi organizatia. Si a mai luat o decizie hilara: si-a dus magarii in fata biroului de prefect ocupat de inginerul Gabriel Balta. Eu ii spun doar STOP CEZAR, gandeste cu mintea ta si nu cu vorbele celorlati. Ramai pe picioarele tale nu pe carjele prostilor…

Titi Petre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings