ODA OSTASILOR ROMANI

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a sărbătorit Ziua Națională la Buzău. Șeful  Camerei Deputaților a participat la ceremonia restrânsă din Parcul Crâng și a plantat un stejar în amintirea eroilor căzuți pentru apărarea țării: Am plantat astăzi acești stejari în onoarea eroilor noștri căzuți pentru patrie în Războiul de Întregire Națională. Fiecare stejar simbolizează o poveste. Este povestea celor care au pus idealul național mai presus decât propria viață. Ei s-au jertfit pentru ca noi astăzi să trăim #uniți într-o singură țară.

Asta ar trebui să înțeleagă și cei care continuă să propage ură și dezbinare chiar și de Ziua Națională. În timp ce – culmea! – vorbesc despre unitate! În timp ce vorbesc în piețe pustii, pentru că prin eșecul lor le-au răpit românilor până și bucuria de a sărbători împreună 1 Decembrie!

Ura și dezbinarea nu vor câștiga niciodată! Momentul în care românii vor triumfa din nou și își vor lua viețile înapoi este foarte aproape!”, este mesajul liderului PSD.

Mesajul a fost si o reacţie la discursul susţinut de Klaus Iohannis la Arcul de Triumf. Deşi preşedintele nu a menţionat explicit numele PSD, acesta a continuat retorica de campanie, ceea ce îl face pe liderul PSD să îl acuze că propagă dezbinare şi ură.

Presedintele Ciolacu, a facut legatura intre actiunea de astazi si mesajul transmis in urma cu exact 143 de ani de Vasile Alecsandri prin versurile din “Oda ostasilor romani”: “Astazi lumea ne cunoaste: Roman zice, Viteaz zice!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings