NUME DE COD „MECANO”

In cursul zilei de joi, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, s-a desfăşurat, la nivel naţional,slot machine o amplă acţiune de identificare şi sancţionare a ilegalităţilor în domeniul jocurilor de noroc de tip slot-machine”.

La nivelul judeţului Buzău, poliţiştii au verificat 163 de săli/spaţii în care se desfăşoară jocuri de noroc, au indisponibilizat 17 aparate în valoare de 34.000 de lei şi au constatat 10 infracţiuni.

Acţiunea de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale de către organizatorii de jocuri de noroc tip “slot-machine”, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, s-a desfăşurat şi la nivelul judeţului Buzău, fiind angrenaţi poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, investigaţii criminale, proximitate, coordonaţi de un ofiţer din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Fraudelor.

S-a urmărit identificarea tuturor agenţilor economici autorizaţi care exploatează mijloace de joc tip “slot machine”, identificarea şi verificarea tuturor agenţilor economici neautorizaţi care organizează jocuri de noroc şi a sălilor/spaţiilor în care aceştia desfăşoară astfel de activităţi, depistarea cazurilor de evaziune fiscală, verificarea modului în care aceste societăţi comerciale respectă prevederile legale referitoare la condiţiile de autorizare, organizare şi exploatare a jocurilor de noroc, achitarea tuturor taxelor de licenţiere şi autorizare, tranzacţionarea de mijloace de joc şi comunicarea acestor tranzacţii, respectarea drepturilor de proprietate intelectuală şi a celor privind mărcile.

Poliţiştii buzoieni au verificat 163 de săli/spaţii în care se desfăşoară jocuri de noroc, fiind indisponibilizate 17 aparate, în valoare de 34.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au constatat 10 infracţiuni, dintre care 5 prevăzute de O.U.G. nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc şi 5 prevăzute de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

 

Dosarele penale au fost întocmite pe numele administratorilor unor societăţi comerciale, unde au fost identificate aparate tip „slot machine” care funcţionau şi pentru care nu se deţinea licenţa pentru activitatea de jocuri de noroc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings