Miercuri, sirenele suna pe blocuri

Sirenele care anunţă situaţiile de urgenţă vor suna de marți și până vineri, în toată ţara, în cel mai amplu exercițiu de testare a sirenelor ce se va desfășura zilnic între orele 10.00 şi 15.00. În cadrul acestuia, va fi testat modul în care autoritățile locale alarmează și avertizează populația în caz de calamitate. Se va auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete, la 16 secunde fiecare. 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a explicat că exerciţiul este organizat pentru că populaţia trebuie să ştie ce înseamnă fiecare sunet al sirenei, în cazul unor situaţii de mare risc.

„Este un exerciţiu prin care testăm sirenele şi obişnuim populaţia ce înseamnă fiecare sunet, ce înseamnă când sună aşa sau când sună altfel. Este un exerciţiu care s-a făcut şi în alte ţări, Germania a avut aşa ceva recent la nivel naţional, prin verificarea sistemelor de înştiinţare publică, a sirenelor în mod deosebit”, a explicat şeful DSU.

La Buzău sirenele vor fi testate miercuri alături de cele din orașele Bucureşti, Argeş, Bacău, Botoşani, Braşov, Ilfov, Neamţ, Prahova, Suceava, Vaslui, Dâmboviţa, Giurgiu şi Iaşi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings