LOVITURA DE ZILE MARI: 14 MILIOANE DE TIGARI, CONFISCATE

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 15 percheziții domiciliare, într-un dosar penal de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă calificată.

În perioada iunie 2020 – prezent, poliţiştii au documentat activitatea a două grupuri infracționale organizate, formate din cetățeni români și moldoveni, care ar fi avut preocupări în ceea ce privește comiterea infracțiunilor de contrabandă cu țigarete.

Din verificările efectuate a reieșit faptul că  8 persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 52 de ani, membrii ai unui grup infracţional organizat,  ar fi introdus în România, din Republica Moldova, cantități importante de țigarete, pe care le-ar fi depozitat în locaţii special amenajate în județul Ilfov.

Ulterior, aceștia le-ar fi transportat şi valorificat la nivelul țării, inclusiv în municipiul Buzău, la o altă grupare organizată, membrii structurilor infracţionale având atribuite roluri distincte şi bine determinate, în vederea îndeplinirii scopului infracţional comun

La data de 24 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au prins în flagrant membrii unei grupări, după ce aceştia ar fi introdus pe teritoriul României un ansamblu autotren ce conţinea peste 14 milioane de ţigarete.

Imediat după prinderea în flagrant delict, au fost efectuate 9 percheziţii domiciliare, în județele Buzău, București, Ilfov și Iași, au fost descoperite importante sume de bani, telefoane mobile şi alte mijloace de probă ce ar fi atestat activitatea infracţională a acestora.

În urma acestei activităţi, a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, față de 6 bănuiți, cu vârste cuprinse între 31 și 43 de ani.

La data de 13  mai a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Buzău, Iași și București au efectuat 15 percheziții domiciliare, în Buzău, la locuințele a 15 buzoieni, cu vârste cuprinse între 19 și 72 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă cu țigarete.

În urma tuturor activităților, au fost confiscate peste 15 milioane de ţigarete, au fost indisponibilizate 11 vehicule, printre care şi două ansambluri autotren, peste 120.000 de euro, 300.000 de lei, 1.000 de lire şi înscrisuri.

De asemenea, au fost puse în executare 15 mandate de aducere.

La activități au participat polițiști din cadrul brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Ploieşti și Iaşi, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Bucureşti, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău şi Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings