Locul unde vinovatii sunt fara vina

SPITALUL JUDETEAN…INFESTAT DE INTERESE

–         capul plecat in fata politicului si interesele economice au contribuit la “vedetismul “ nedorit al celei mai mari unitati spitalicesti spitaldin judet

In ultimile zile intreaga presa s-a intrecut  in dezbaterea subiectului privind copiii legati de maini si de picioare in patuturile din sectia PEDIATRIE a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau. Am vazut cum toata suflarea Spitalului a ramas stupefiata de caz, cum  sindicatele au sarit sa-si apere membrii cotizanti, iar restul lumii se afla pe picior de linsare a managerului Anastasiu si a sefei de sectie Carmencita Matei. De la ministru pana la Avocatul Poporului fara sa-i uitam pe bolnavi, toata lumea e pregatita sa-i puna la zid, sa-i sugrume fara drept de apel. In fapt situatia este cu totul altfel si nimeni nu are curaj sa vorbeasca pentru ca activitatea sa tinda spre normal.

 In sectia de pediatrie din Spitalul Judetean Buzau copiii tot au fost legati cu fese cel putin in ultimii zece ani. Chiar si in cazurile in care mamele sunt internate, copiii tot sunt legati. Deci asta nu poate fi o noutate pentru nimeni. Si nici faptul ca la alte sectii esti nevoit sa platesti o infirmiera din afara unitatii spitalicesti, ca in acest Spital managerul nu poate face mare lucru pentru ca ceea ce a fost de facut au facut altii…

Totul pleaca de la bani, iar acolo unde bani nu sunt, nu sunt nici palmasi si nici nu trebuie sa avem pretentii la sanatate.

De ce nu sunt bani ? Simplu ! Din momentul in care am pasit pe poarta Spitalui suntem intampinati de cel putin trei randuri de paznici. Contractul cu firma de paza costa bani frumosi din bugetul de sanatate, bani care merg acolo unde trebuie. Odata cu schimbarea spectrului politic se schimba si firma de paza. De ce ?

De  ce nu sunt bani ? Sefii de sectii ar trebui sa aiba un raspuns in acest sens. Medicamentele nu pot fi achizitioante decat de la firmele agreate de sefii de sectii. De ce ? Raspunsul e la dumneavoastra stimati cititori..

De ce nu sunt bani? Ce parere aveti despre serviciile descentralizate, despre contractele fabuloase facute din ordinul unor politicieni care se bat cu pumnii-n piept ca sunt cinstea intruchipata!

Iata cateva dintre motivele pentru care sanatatea buzoiana este bolnava. Se va gasi cineva care sa-i administreze antidotul ? Nu prea-mi vine sa cred !

(Vom reveni)

Titi Petre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings