LE-A VENIT …MINTEA IN CELE DIN URMA!

„Dă-i Doamne românului, mintea de pe urmă“!Acest vechi proverb romnesc, se dovedeşte a fi adevărat, în special de vreo doua luni încoace ! Ce vrea să spună acest proverb? Vrea să spună că românul în multe cazuri, situaţii, ia o decizie greşită, pe care o aplică, iar apoi o regretă, o detestă, îşi dă seama că a fost greşită, nu a fost bună! De aceea şi înţeleptul care a formulat acest proverb, spunea că să-i dea Dumnezeu românului, mintea cea de pe urmă, aceea după ce a văzut că nu a fost bine ce a făcut, ce a ales! Asa ca dupa ce n-am avut, acum avem ZONA METROPOLITANA.

Centrul Național pentru Coordonare și Conducere a Intervenției a transmis Centrelor județene de coordonare o adresă semnată de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, privitoare la măsurile stabilite prin HG 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia.

Precizarea este foarte utilă pentru locuitorii județului Buzău, mai ales pentru buzoienii care locuiesc în jurul municipiilor, din considerentul că neavând constituită până acum o zonă metropolitană în sensul determinat de prevederile Legii 351/2001 și ale OUG 57/2019, se impunea obligația acestora de a completa declarația pe proprie răspundere la ieșirea din localitatea în care domiciliau.

Potrivit adresei Departamentului pentru Situații de Urgență, în considerarea conceptului de zonă metropolitană vehiculat de HG nr. 394/2020, se are în vedere ”teritoriul administrativ al municipiilor, precum și o zonă de 30 de km ca perimetru în jurul acestor unități administrative teritoriale, dar nu mai mult de limita județului”.

Raportând această precizare oficială la prevederile HG nr. 394/2020, rezultă că buzoienii pot circula fără să aibă nevoie de declarație pe propria răspundere și fără teama de a fi amendați, pe o raza de 30 kilometri în jurul municipiilor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings