La treaba, domnilor primari!

Sambata a fost o zi deosebita pentru toata suflarea primarilor, indiferent de culoarea politica. Premierul, vice-premierul si totodata si Ministrul Dezvoltarii Regionale, dar si Ministrul Apelor și Pădurilor au venit la Buzau sa le spuna toate secretele despre proiecte si accesare de fonduri. Vizita de astazi parca s-ar incadra intr-un slogan deseori uzitat: „Daca voi nu ne vreti, noi va vrem!”. Concluzia este clara: primarii trebuie sa intoarca vizita inaltilor demnitari, in sensul ca sunt nevoiti sa lase vaicareala si sa se apuce de proiecte. Adica, la treaba domnilor primari!

Tot astazi, preşedintele organizaţiei PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a facut următoarea postare pe contul şi pagina sa de facebook:

“Buzăul a fost astăzi centrul unor discutii importante, la cel mai înalt nivel. Am avut marea onoarea de a primi vizita Premierului Sorin Grindeanu, a Vice-premierului, doamna Sevil Shhaideh, Ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, precum și a doamnei Adriana Petcu, Ministrul Apelor și Pădurilor.  

La întâlnirea organizată la Consiliul Județean au fost invitați primarii și reprezentanții tuturor localităților din județ, indiferent de culoarea politică, alături de parlamentarii PSD de Buzău. Aceștia au avut ocazia de a-și lămuri aspecte legate de dezvoltarea fiecărei unități administrativ- teritoriale, de a adresa întrebări astfel încât să își clarifice eventualele nelămuriri ce țin de proiectele de dezvoltare locală aflate în execuție sau chiar în stadiul de propunere. 

Principala axă a discuțiilor s-a concentrat desigur pe Programul Național  de Dezvoltare Locală, punându-se în primul rând accentul  pe continuarea finanțărilor și proiectelor din cadrul PNDL 1 și pe stabilirea de noi obiective ce țin de perioada 2017-2020, prin demararea PNDL 2. Vreau să accentuez încă o dată faptul că PNDL este un program care a funcționat de la început, ale cărui rezultate s-au vazut cel mai bine, încă de la implementare,  chiar în viața de zi cu zi a fiecărui cetățean.

Un aspect amplu dezbătut a fost și cel legat de atragerea cât mai multor fonduri europene, care reprezintă cheia bugetului pentru anul 2017 și totodată o mare provocare.

Principala țintă a Guvernului este să rezolve majoritatea nevoilor existente în cadrul fiecărei unități administrativ-teritoriale, astfel încât să poată fi puse în aplicare principalele măsuri stabilite în programul de guvernare.

Avem proiecte concrete pentru dezvoltarea județului Buzău iar în cadrul întâlnirii extrem de aplicate de astăzi am primit asigurări că acestea vor obține finanțare, astfel încât buzoienii să circule pe drumuri mai bune, să beneficieze de apă și canalizare în toate zonele, să aibă instituții de învățământ moderne și spitale bine dotate.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings