JOIA VESELA A TRANSPORTATORILOR DE PERSOANE

Poliţiştii au controlat peste 200 de autovehicule cu o capacitate de transport de peste 8 locuri şi au constatat 191 taxi maxide contravenţii / În douăsprezece autovehicule au fost găsiţi mai mulţi călători decât capacitatea menţionată în certificatele de înmatriculare

 Din punctul de vedere al mai multor specialisti in materie de transporturi, cei cae efectueaza curse de persoane pot fi numiti si piratii soselelor. Practic, odata ajunsi pe parte carosabila a drumurilor nationale, ei o considera ca fiind a lor, nimeni neavand voie sa le stea in cale. Ei sunt promotorii vitezelor mari, ai depasirilor neregulamentare si, de ce nu, ai principalelor manevre din judet. Politistii ii mai mangaie din cand in cand cu cate un control, insa voit sau nevoit, oamenilor legii le scapa aspecte extrem de importante. Si aici nu ma refer la controalele initiate de o anumita tabara de traansportatori, ci la cele care ordonate prin grafic. Parese ca la ultima verificare, un aspect generator de evenimente rutiere a fost tratat prea cu blandete. Este vorba despre nerespectaea perioadelor de conducere si de odihna.

Asadar, joi dimineaţă, în intervalul orar 05.30 – 08.00, pe raza judeţului Buzău a fost desfăşurată o acţiune pe linia prevenirii evenimentelor rutiere în care ar putea fi implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane.

Au fost vizate toate autovehiculele cu o capacitate de transport de peste 8 locuri, iar  poliţiştii au avut în vedere, în principal, verificarea legalităţii activităţii de transport, a respectării perioadelor de conducere şi de odihnă şi verificarea respectării capacităţii de transport, conform menţiunilor tehnice specificate în certificatul de înmatriculare.

Poliţiştii au oprit pentru control peste 200 de autovehicule şi au constatat 191 de contravenţii, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 12.500 de lei.

În douăsprezece autovehicule au fost găsiţi mai mulţi călători decât capacitatea menţionată în certificatele de înmatriculare, printre celelalte nereguli constatate de poliţişti numărându-se şi nerespectarea regimului legal de viteză, nerespectarea graficului de circulaţie, lipsa tabelului nominal cu persoanele transportate sau lipsa licenţei de circulaţie de la bordul autovehiculului.

Poliţiştii au efectuat 105 testări alcoolscopice, fără a se constata cazuri de conducători auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău va continua astfel de acţiuni, în vederea depistării şi înlăturării stărilor de pericol ce se pot crea pe fondul încălcării normelor rutiere în domeniul transportului rutier public de persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings