IPS CIPRIAN SE MISCA, SE MISCA, SE MISCA…

– preotii se perinda ingandurati pe la “poarta raiului”

De cand a venit la Buzau, IPS Ciprian are in plan multe si  nu se lasa pana nu face “liniste” in Arhiepiescopie. A schimbat destul de multeciprian (1) de la intronizarea sa ca arhiepiscop al Buzaului si Vrancei. Se spune ca pe la “poarta raiului” se perinda zilnic multi preoti in audienta. Acum scopurile lor sunt multiple, unii vor sa-si mentina posturile, altii vor sa-si schimbe parohiile, locuri mai bune, care mai de care sa vada daca poate trage potul cel mare. Numai ca, se pare, lui IPS Ciprian ii plac persoanele hotarate si care au ceva de zis concret. Printre preoti zvonurile care circula sunt impartite, unii spun ca ii asculta si le vorbeste frumos, nu se comporta ca un sef, ii asculta, altii ca este deja plictisit.

Preotii vor scoate diplomele la control

Gurile rele spun ca, asa cum era de asteptat,  IPS Ciprian ii scutura  pe slujitori si ca punctul comun al intrebarilor ar fi “unde ai studiat si ce ai studiat.” Destul de amuzant, dar serios in acelasi timp, este faptul ca arhiepiscopul Ciprian are preferinte la facultati. Preotii care au diploma de Bucuresti si Iasi sunt in grafic, adica sunt agreati de IPS Ciprian, iar cei care au facut imprudenta sa spuna ca au absolvit facultatea la Targoviste, Constanta, etc. sunt incurajati simplu cu “ai inceput prost.”  Se pare ca la momentul actual, IPS Ciprian pune un mare accent pe studii si ca nu-l intereseaza realizarile de rit gospodaresc sau construirea bisericii, gard, clopotnita, casa parohiala, capela, pictura. Tot acesta sugereaza ca parohiile sunt pe viata, iar daca preotii sunt slabi pregatiti nu are nici un rost sa se complice mai departe, pentru ca apoi sa se faca schimbari.

IPS Ciprian in vizita de lucru

Framantare mare printre preotii buzoieni. Mai nou, multi preoti sunt stresati ca la slujbele lor vor avea musafiri. Nimeni altul decat IPS Ciprian caruia ii place sa-si ia prin surprindere slujitorii si sa ii viziteze pe acestia in timpul slujbelor. Asa cum s-a intamplat, de altfel, acum doua saptamani la una din bisericile mai vechi din orasul Buzau,  preotii au ramas inmarmuriti atunci cand in lacasul sfant a intrat IPS Ciprian.

Andreea Petre

Privacy Policy Settings