INVITATIE PENTRU PRIMA ZI DE SCOALA: LECTIE DESCHISA CU D.N.A.

Fetiţe şi băieţei

Suntem şoimii patriei
Harnici şi ascultători
În grădina ţării flori.

Şcoală, muncă îndrăgim
Şi părinţii ni-i iubim
Învăţăm, ne pregătim
Ţării de folos să-i fim.

Ţie-ţi datorăm partid
Traiul liber, fericit
Spre-mpliniri şi viitor
Sub drapelul tricolor.

Generaţiile mai tinere de astăzi nu îşi mai delectează copilăria cu texte că cel de mai sus. Eticheta care i s-ar pune, imediat, unei astfel de poezii este aceea de “poezie comunistă”. E normal, dacă ne gândim că trăim în democraţie de douăzeci si patru de ani, iar tot ce ţine de perioada comunistă a început să fie uitat aproape cu desăvârşire. Acum elevii isi delecteaza copilaria pe un sistem actualizat bazat pe cuvinte de baza precum coruptie, hotie, mita, dragoste si ura. Altfel, nu ne putem imagina, ca în 2014, dupa ce s-a investit o suma considerabila, o scoala din judetul Buzau sa nu poata arata nici macar la nivelul anului 1963.

In anul 1963, se punea in functiune Scoala de la Movila Banului. Pana la acea data cursurile se tineau intr-o cladire veche de prin 1904. Imediat ce s-a deschis scoala noua, cea veche a intrat in circuitul caminelor culturale, locatie in care functiona o biblioteca, o sala de cinematograf, dar si o sala destinata distractiilor din acele vremuri. Acum, printre multiplele realizari postdecempriste se inscrie si aceea ca la Movila Banului elevii vor invata in cladirea de acum 110 ani. Si asta pentru ca edificiul din 1963 se afla in reabilitare pe perioada nedeterminata. Mai bine zis, se afla in faza premergatoare autodemolarii…

In urma cu un cincinal, scoala a intrat in reabilitare. S-au alocat sume imense, dar scoala este pe departe de a fi functionala. Este inacceptabil ca dupa ce s-au bagat cateva miliarde bune, o scoala sa arate in halul asta: un acoperis gata sa fie zburat la primul vant, niste polistiren aruncat pe pereti, polistiren pus in bataie de joc si care se desprinde precum fardul de pe fata alesilor nostri.

INVITATII care vor participa la deschidere in PRIMA ZI DE SCOALA vor participa la o  LECTIE DESCHISA cu D.N.A. Printre invitati vor fi si parlamentarii nostri, din randul carora nu are cum sa lipseasca senatorul Constantin Popa autorul unei legi care se refera la prezenta libera a parintilor la deschiderea anului scolar. Dupa  deschiderea anului scolar de la Movila Banului, localitate care se afla in colegiul senatorial “Popica” se spera ca parlamentarul sa initieze un alt proiect de lege cu referire expresa la prostia si hotia din mediul rural.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings