INGINERII & BIBLIOTECARII

Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” găzduiește joi, 12 mai 2022, de la ora 12.00, o întâlnire între bibliotecari din județ și reprezentanții Editurii AGIR București. Evenimentul este dedicat Zilei Bibliotecarului.
Editura AGIR (Asociația Generală a Inginerilor din România) este urmașa Editurii Tehnice, avându-l redactor-șef pe ing. Dan Bogdan. După 1990, Editura AGIR a publicat peste 500 titluri și a redevenit principala editură din România care promovează lucrări din domeniul ingineriei și știinţelor tehnice. Editura AGIR publică, de asemenea, și lucrările ce apar sub egida Academiei de Știinţe Tehnice din România (ASTR).
Cu ocazia manifestării de joi, 12 mai, redactorul-șef Dan Bogdan și președintele AGIR, prof. univ. dr. ing. Mihai Mihăiță, vor face o scurtă prezentare a istoriei editurii și a celor mai importante titluri apărute sub egida acesteia.
La manifestare vor fi prezenți președintele onoarific al AGIR Buzău, ing. Vasile Moraru (primar al municipiului Buzău în perioada 1990-1992 și fost director al ISPS Buzău, devenită ulterior DUCTIL), și președintele AGIR Buzău, lect. univ. dr. ing Ștefan Constantin Petriceanu.

Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău,
manager Sorin BURLACU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings