INCENDIU GREU DE STAPANIT LA MARGINEA BUZAULUI

Incendiu de proporții izbucnit la o societate de colectare și prelucrare a deșeurilor electrice și electronice de pe șoseaua Pogonele, la ieșire din municipiul Buzău spre localitatea Țintești.Flăcări uriașe au cuprins întregul depozit în care sunt tone de deșeuri.  Incendiul este unul violent, cu degajare mare de fum. De altfel, norul de fum negru poate fi observat de la kilometri distanță.În zona în care arde, sunt cantități foarte mari de materiale combustibile, astfel că incendiul nu va fi ușor de stins. De altfel, există posibilitatea ca echipajele de pompieri să fie suplimentate, inclusiv din județele apropiate. Din cauza fumului gros, autoritățile au emis o avertizare RO Alert.  Buzoienii sunt sfătuiți să  evite zona, să lase libere căile de acces pentru a putea înainta forțele de intervenție. ”Respectați recomandările dispuse de autorități inclusiv a celor care presupun evacuarea din zona expusă, restricțiile rutiere sau rutele ocolitoare.  Luați măsuri de autoprotecție. Închideți ușile și ferestrele, astupați gurile de aerisire și opriți funcționarea  instalațiilor de ventilație sau climatizare”, mai atenționează autoritățile prin mesajul Ro alert.

Update: “Vor veni autospeciale din judeţele limitrofe, Prahova şi Brăila. Nu sunt victime, iar traficul este blocat. Sunt 2 maşini de pompieri acum, vor mai veni 3 autospeciale din celelalte judeţe”, a declarat Adina Moiseanu, subprefectul de Buzău, la Antena 3. 

Update: “Viteza vântului s-a intensificat, fumul se îndreaptă spre Buzău, s-a emis Ro Alert. Intervenţia durează de o oră şi jumătate. Incendiul este sub control, dar este amplificat de vântul puternic din zonă. Fumul se îndreaptă spre oraş, drept pentru care am emis Ro Alert, în care am atenţionat populaţia să rămână în casă şi să îşi închidă geamurile. Este o avertizare generală, pe o suprafaţă mult mai mare, dar în momentul de faţă persoanele afectate sunt cele din partea de sud a municipiului”, a declarat Vasile Prahoveanu, de la ISU Buzău. 

Pompierii veniţi la faţa locului încearcă să stingă flăcările, dar condiţiile meteo amplifică flăcările. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings