Inca un proiect major aprobat de consilierii judeteni

Consiliul Judeţean Buzău intenţionează să reabiliteze cu bani europeni una dintre clădirile care alcătuiesc sediul instituţiei. În acest sens, aleşii judeţeni, convocaţi, miercuri, în şedinţă de îndată, au aprobat proiectul de hotărâre pentru depu­nerea unui proiect ce vizează ,,Eficientizare energetică a clădirii administrative C3 din incinta imobilului situat în municipiul Buzău, bd. Nicolae Bălcescu nr. 48”, în cadrul Programului privind creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clă­dirile publice, coordonat de Administraţia Fondului pentru Mediu.

Este vorba despre clădirea din spatele sediului de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, care are acces şi prin Aleea Dumbrava, Unde pe vremurile apuse erau garajele p.c.r., a fost preluat apoi de un cunoscut om de afaceri si, in cele din urma, a fost sediul unui grup de presa apartinand actualului senator Vlad Pufu si cunoscutului ziarist Ion Cristoiu.  Conform iniţiatorului, proiectul presupune transformarea clă­dirii în una modernă, care să beneficieze de toate dotările şi facilităţile necesare. Mai mult, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, spune, că după mo­dernizarea clădirii, instituţia ar putea să amenajeze acolo şi o cantină şi o sală de mese.

„Proiectul este în valoa­re de vreo 2 milioane de euro. Sper ca proiectul întocmit de specialiştii din Consiliul Judeţean care se va depune chiar astăzi (miercuri, n.r.) la Administraţia Fondului pentru Mediu să fie declarat eligibil şi să obţinem finanţarea de care avem nevoie. În caz că nu, vom aplica şi la Agenţia de Dezvoltare Regională pe Programul Operaţional Regional şi eu sunt convins că vom avea succes. După reabilitare vom beneficia de o clădire modernă, o curte interioară amenajată cores­punzător şi chiar inten­ţionăm să amenajăm şi o cantină şi o sală de mese”, a spus Petre Emanoil Neagu la finalul şedinţei de îndată a Consiliului Judeţean de miercuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings