IARNA SE INTOARCE!

 Directorul ANM, Florinela Georgescu,   a spus că 2014 este al treilea an consecutiv când avem un viscol DSC01352important în intervalul 24-25 ianuarie. ”Experienţa ultimilor ani ne-a arătat că, chiar dacă au mai fost intervale cu vreme mai caldă, de regulă în luna ianuarie, ianuarie 2014 fiind o lună de excepţie, fiindcă am stat cu vreme caldă mare parte a lunii ianuarie, ne-a arătat  că anomalia termică este ceva deosebit pentru faptul că nu au fost precipitaţii. Am avut o lungă perioadă fără precipitaţii”, a mai spus meteorologul.

Cu toate acestea, meteorologul susţine că iarna se va întoarce. „Ceea ce a fost cu totul excepţional a fost faptul că o perioadă foarte lungă de timp nu am avut strat de zăpadă la munte, iar experienţa arată că acest lucru este într-adevăr un lucru de excepţie”, a spus Florinela Georgescu.

Meteorologul a spus că vremea va deveni mai bună duminică pe la prânz, când ninsorile se vor domoli.

Vineri, meteorologii au emis o INFORMARE METEO de ninsori viscolite şi ger în aproape toată ţara, în intervalul 24 ianuarie – ora 18  şi 26 ianuarie – ora 12.

VREMEA se va înrăutăţi şi vor fi precipitaţii în toată ţara. Va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă în Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Dobrogei, în sudul Moldovei, precum şi în zona Munţilor Banatului, a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

Potrivit prognozei, cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp în 24 de ore. Vântul se va intensifica cu precădere în sudul şi sud-estul ţării, unde va avea viteze de peste 60 -70 km/h, iar ninsoarea va fi vicolită.

Vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei în Banat, sudul Dobrogei, iar la începutul intervalului şi în sudul Olteniei.
Vremea se va răci, mai ales în estul şi sud-estul ţării, unde va deveni geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor.

Vineri, temperaturile maxime vor fi cuprinse între – 11 grade în nordul Moldovei la Suceava şi 7-8 grade în Banat la Timişoara. În Capitală, VREMEA se va răci şi va fi în general închisă. Cerul va fi noros şi mai ales către seară vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Dimineata vor fi – 4 grade. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de minus 1 grad.

Sambata , VREMEA  va fi închisă şi se vor semnala precipitaţii pe arii extinse în majoritatea regiunilor. Vor fi mai ales ninsori, exceptând vestul şi sud-estul ţării, unde vor fi precipitaţii mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va continua să aibă intensificări la munte şi în jumătatea de sud a ţării.  Maximele vor fi cuprinse între – 13 şi – 12 grade în nordul Moldovei şi 2-3 grade în Banat si Crişana. Prognoza arată că, în Bucureşti, VREMEA va fi închisă şi rece şi  temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări. Dimineata vor fi -7, – 6 grade. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de – 4 grade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings