“Generalul” a dispus masuri clare in invatamantul buzoian

In urma scandalului profesorului spagar din Bucuresti, ISJ a tinut sa mentioneze la sedinta cu cadrele dumitru enedidactice, ca profesorii sa nu mai ceara bani parintilor, sau bunurile cumparate in scoala sa fie inventariate ca proprietate a scolii. De asemenea s-a adus la cunostinta ca profesorii care cer bunuri de la elevi sa faca bine sa nu si le mai insuseasca dupa o mica perioada de timp, fapt reclamat de consiliul parintilor in cadrul unor clase. Nu au fost mentionate nume de scoli si profesori, deci, inseamnca ca aceste practice erau mult prea cunoscute de inspectoratele judetene inainte ca presa sa evidentieze doar un caz.

Un lucru major in aceasta sedinta a fost superficialitatea unor directori de scoala in predarea actelor financiare si amenintarea cu concedierea unor directori sau contabili care in ultimul trimestru al anului trecut si-au insusit prime pecuniare pe motivul ca ”au mai ramas niste bani la buget”. Aceste ilegalitati fiind aduse la cunostinta de ministrul invatamantului domnului inspectorului general Ene Dumitru.

Avand in vedere rata promovabilitatii scazute in cadrul examenul de bacalaureat sau a rezultatealor slabe la simularile din timpul anului scolar, guvernul romaniei adauga examene de tip simulator si la elevii din clasa a XI – a, iar de anul urmator, vor trebui pregatiti si cei mici din gimnaziu, si anume clasa a V – a,  ca mai apoi in 2019, cand ei vor fi in clasa a VIII – a sa incepa sesiunea de simulari. Pana atunci se incep seriile de simulari la clasele a doua, a patra si a sasea in vederea  stabilirii nivelului educational primar.

Mihail Neicu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings