EXPONATE UNICE VA ASTEAPTA LA GALERIILE DE ARTA

Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău organizează la Galeriile de Artă Buzău, expoziție de artă populară ,,Moștenire pentru România”, lucrări realizate de Amelia Papazissu – meșter popular, țesătoare în păr de capră și lână.
Amelia Papazissu a salvat de la pieire meşteşugurile tradiţionale de pe Valea Slănicului, printr-un stil propriu de abordare al lucrărilor. Este poate cel mai cunoscut creator popular din zona Buzăului şi unul dintre posibilele branduri de țară pentru România, atunci când vorbim de artă populară.
Amelia Papazisu, meşter popular de peste trei decenii, dascăl neobosit în misiunea de a transmite generaţiilor care vin meşteşugul ţesutului ori pe cel al cusutului, şi, de dată mai recentă, “tezaur uman viu”, titlu pe care UNESCO îl acordă doar celor mai destoinici păstrători şi continuatori ai tradiţiilor şi obiceiurilor care fac parte integrantă din cultura unui loc sau a unei ţări.Meşter popular de peste trei decenii, dascăl neobosit în misiunea de a transmite generaţiilor care vin meşteşugul ţesutului ori pe cel al cusutului, şi, de dată mai recentă, “tezaur uman viu”, titlu pe care UNESCO îl acordă doar celor mai destoinici păstrători şi continuatori ai tradiţiilor şi obiceiurilor care fac parte integrantă din cultura unui loc sau a unei ţări.

Vernisajul va avea loc, luni, 28 noiembrie 2022, ora 10:00.
Vor interpreta în deschiderea expoziției : Ion Zecheru : Instrumente populare – fluier și caval ; Adelina Dedu : Instrument popular – nai; Sara Dinu, Darius Radu, Daria Mușat : elevi la Școala Populară de Arte Buzău – Prof. Tatiana Răduță; Cristina Maria Nicolae, Gabriela Cristea, Florentina Drăghici :Soliști la Ansamblul Focloric Plaiurile Mioriței.
Expoziția va putea fi vizitată de luni până vineri, în perioada 28.11.2022 – 03.02.2023, în intervalul orar 09:00 – 15:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings