EVENIMENT DE PROGRAMARE LA CERCUL DE INFORMATICA

Un eveniment  nou de programare pentru elevii care frecventează cercul de Informatică din Palatul Copiilor Buzău

Asociația “Artiști pe Scena Vieții” a Palatului Copiilor Buzău organizează și anul acesta în octombrie un eveniment de programare   “Învățăm să programăm Mit App Inventor” (https://meet-and-code.org/ro/ro/event-show/8199) în cadrul inițiativei Europe Code Week, sprijinită de Comisia Europeană. Evenimentul se adresează elevilor de la Palatul Copiilor Buzău care frecventează cercul de informatică, clasele IV-X și se desfășoară în laboratorul de informatică, în ziua de 15 octombrie 2022 ora 10.

Evenimentul este finanțat cu ajutorul programului Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susținut la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code 2022 este coordonat de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe și susține, pentru al 6-lea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week.

 

În România, programul Meet and Code este coordonat de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards, competiție organizată de Comisia Europeană.

 

Scopul proiectului nostru constă în cultivarea și valorificarea potențialului creativ al elevilor, dezvoltarea gândirii computaționale, a competențelor digitale, competențelor matematice și competențelor de bază în științe și tehnologii punând astfel bazele succesului în orice carieră profesională a viitorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings