ENERGIA INCINGE COALITIA DE GUVERNARE. MIMA SAU STIMA ?

Mihai Weber, unul dintre liderii importanți ai PSD, continuă seria criticilor făcute de social-democrați la adresa lui Virgil Popescu, un ministru pe care PSD l-ar vrea demis.
„Românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței lui Virgil Popescu!

„Virgil Popescu, ministrul Energiei, este total lipsit de idei referitor la ce măsuri ar trebui luate pentru a compensa creșterile de prețuri la energie electrică, gaze naturale și combustibil. PSD a propus încă de anul trecut soluția reglementării prețului pentru o perioadă determinată de timp, dar PNL s-a opus, alegând varianta subvenționării în condițiile unui deficit bugetar în creștere”, a scris Mihai Weber, lider PSD și președinte al Comisiei parlamentare de control a activității SIE, într-un mesaj distribuit de pagina oficială a PSD.

„După pierderea unui an în care datoria publică a crescut pentru a susține această compensare aleasă de ministrul Energiei, ajungem la concluzia că propunerea PSD este singura în măsură să stopeze prețurile care deja nu mai au nicio justificare economică. Majoritatea țărilor din Europa au luat zeci de măsuri pentru a proteja populația și economia, în timp ce în România nu s-a avut în vedere decât soluția cea mai păguboasă pentru statul român, aceea de a compensa niște prețuri deja scăpate de sub control”, completează Weber.

„Soluția reglementării prețului la energie a fost adoptată și de alte țări și, mai mult, au fost alese și alte măsuri alternative care să calmeze haosul impus de anumiți jucători de pe piață. De la asigurarea gratuității transportului pentru navetiști, subvenționarea gospodăriilor ale căror costuri la utilități erau mai mari de 30% din venit, până la suspendarea taxei de transport pentru energie sau acordarea unor vouchere pentru gospodăriile vulnerabile, iată doar câteva dintre soluțiile găsite în alte țări cu un nivel de trai mult superior decât cel din România”, mai arată Mihai Weber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings