E GROASA RAU! DNA TRECE PE LA ANAF IN CAZUL EUROAVIPO

O frauda record a fost depistata de inspectorii ANAF la un important brand romanesc, iar aceasta situatie a fost sesizata DNA-ului.

Compania Murfatlar detinuta de grupul Euroavipo SA ar fi prejudiciat statul cu 700 de milioane de lei pentru ca in ultimii 4 ani aceasta nu ar fi platit taxele si impozitele datorate statului.

In urma unui control amanuntit al ANAF atat la Murfatlar cat si la Euroavipo ANAF a ajuns la concluzia ca frauda fiscala a fost s-realizata cu complicitatea unor inspectori de la Fisc si acestia sunt anchetati in acest moment.Mai mult decat atat, ANAF sustine ca insolventa declarata de Murfatlar ar fi una artificiala, fabricata prin  prezentarea in acte a unor datorii inexistente.

Prejudiciul total estimat de Fisc este de circa 160 milioane de euro, cea mai mare parte fiind atribuita firmei Euroavipo SA (peste 600 milioane de lei).

Controlul Fiscului a inceput in toamna anului 2014 si a acoperit activitatea firmelor din grupul Euroavipo in ultimii patru ani. ANAF a depus in luna aprilie 2015 doua sesizari la DNA in legatura cu cele doua firme.

Grupul Euroavipo, din care face parte si Murfatlar Romania SA, controleaza peste 25% din piata interna a bauturilor alcoolice. Printre brandurile detinute de grup se numara Unirea, Sankt Petersburg, Amador, Hanul Ars, Palinca de Buzau.

Despre acest caz Alarma Buzoiana a prezentat pe larg situatia incalcita fara sa faca referiri la anume persoane. Lasam DNA-ul sa-i adune! Si nu sunt putini! Sunt oameni din lumea politica, dar si oameni din ANAF care au plecat capul, au spus da si au ciugulit si ei ceva. Oricum e groasa rau. Si ar mai fi un amanunt. Pentru ca a incercat sa recupereze banii datorati statului de catre Eoroavipo, Liviu Ilie, atunci director la finantele buzoiene, a fost schimbat din functie, locul fiindu-i luat de economistul Petrus Carcei. Vom reveni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings