DISPARE AFACEREA “CORNUL SI LAPTELE”

Este foarte simplu sa vezi care este traseul elevilor de la scoala spre casa si asta pentru ca drumul este marcat de paharele din plastic, lapte si cornpline candva cu lapte, aruncate pe trotuare sau pe partea carosabila. Nu mai vorbim de cornuri care sunt atat de tari din cauza vechimii, numai bune pentru dintii precoce ai micutilor scolari si prescolari. In consecinta, la ora actuala, “afacerea cornul si laptele” nu ramane decat o afacere din care castiga doar producatorii si cate ceva organizatorii de licitatii. Cei care ar fi avut ceva beneficii, in speta copiii, nu au nici un avantaj. Nimeni nu prea a vazut asta pana ieri. Ar mai fi de spus ca programul “Cornul si laptele”aduce pierderi anuale de cel putin 100 milioane de euro.

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, ca intentioneaza sa anuleze programul “Cornul si laptele” pentru ca ar reprezenta o “risipa de bani”.
“Programul acela cu cornul si laptele a fost o idee excelenta. Astazi, cand vorbim, e o risipa de bani. Nu mai consuma niciun copil cornul si laptele. Initial, era un stimulent pentru copii saraci.
Eu cred ca acei bani trebuie sa ii folosim altfel, pentru ca sunt multi copii care merg acum, slava Domnului, parintii pot sa le dea de mancare. Sigur, nu consuma cornul ala si laptele, aruncam banii”. Programul “Cornul si laptele” a fost initiat in timpul guvernarii Nastase, avand ca obiectiv atragerea copiilor fara posibilitati materiale la scoala. In 2011, guvernarea PDL a incercat sa desfiinteze acest serviciu, spunand ca genereaza mari pierderi financiare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings