DISCOVER PLAIU NUCULUI

Plaiu Nucului in Comuna Lopătari (Judeţul Buzău) with it’s 700 citizens is a place in Romania about 75 mi (or 121 km) north of Bucharest, the country’s capital city.

Current time in Plaiu Nucului is now 07:33 AM (Monday). The local timezone is named Europe / Bucharest with an UTC offset of 3 hours. We know of 9 airports near Plaiu Nucului, of which two are larger airports. The closest airport in Romania is Henri Coandă International Airport in a distance of 66 mi (or 106 km), South. Besides the airports, there are other travel options available (check left side). There is one Unesco world heritage site nearby. The closest heritage site is Srebarna Nature Reserve in Bulgaria at a distance of 98 mi (or 158 km).

Încă o porțiune din drumul județean 203k, respectiv de la Vintilă Vodă la Plaiul Nucului, urmează să fie reabilitată. Drumul ridică mari probleme, iar refacerea lui costă foarte mult, astfel că președintele CJ a căutat să atragă fonduri europene pentru aceste lucrări. Din fericire, un astfel de proiect este eligibil astfel că, în urma unei întâlniri cu Luminița Mihailov, directorul ADR Sud Est , s-a decis depunerea documentației necesare pentru ca banii să fie acordați în exercițiul financiar 2021-2027, Buzăul devenind astfel primul județ care primește fonduri în această etapă de finanțare.

,,Am terminat un tronson de drum pe 203 K, Vintilă Vodă-Plaiul Nucului. Vom plăti din surse proprii acea proiectare, iar după aceea vom depune la ADR și vom lua banii pe pro­iectare, fiind eligibil din fonduri europene. Vom fi primul județ din țara asta care vom lua primii bani europeni din exercițiul financiar 2021-2027. Am făcut demersurile necesare atât la Ministerul Fondurilor Europene, cât și către Guvernul României și, impli­cit către Comisia Europeană. Sunt zece mari proiecte pe agenție care vor fi finanțate prin fonduri europene, prin­tre care și tronsonul de drum 203 K’’, a spus Petre Emanoil Neagu.

Neagu a mai explicat că suma pe care a accesat-o Consiliul Județean este foarte mare și că acest drum nu ar fi putut fi reabilitat din bugetul instituției pe care o conduce. El spune că dacă nu ar fi reușit să obțină această sumă din fonduri europene, ar fi încercat și alte metode pentru a putea reabilita drumul în cauză: ,,Suma este destul de mare, aproximativ 200 de milioane de euro în total. Și avem probleme cu sarea, care erodează drumul. Marea alunecare de la Podul Muncii, știți că pe o lungime destul de mare a drumului curge Râul Slă­nic, deci este obligatorie amenajarea albiei, ziduri de sprijin și altele. Din proiectare a reieșit o sumă de aproximativ 200 de mili­oane de euro. Undeva la începutul lunii octombrie noi vom lansa licitația pentru construcție, pentru că s-a terminat proiectarea. Pro­babil că din licitație suma va fi mai mică. Vorbim despre aproximativ 34 de kilometri. Suma este destul de mare și nu o puteam avea aproape niciodată din fonduri proprii. Prioritatea noastră este de a atrage fondurile europene, indiferent cât de mari sunt fondurile noastre proprii, nu ne ajung niciodată pentru câte nevoi avem’’, a spus președintele Consiliului Județean.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings