Dialog la Primăria Buzău – Partner Meeting “pROceed … goes practise”

Reprezentanții EUROPE DIRECT Buzău, structură gazdă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, au participat pe 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie la dialogul prilejuit de  întâlnirea partenerilor din cadrul proiectului “pROceed … goes practise”, proiect co-finanțat de către Uniunea Europeană. Gazda întâlnirii a fost Primăria Buzău, unde Primarul municipiului Buzău domnul Constantin Toma  a  prezentat participanților, parteneri ai proiectului,  strategia pentru perioada următoare, astfel ca orașul Buzău  să devină un oraș european.

Partenerii proiectului sunt entități juridice din: Germania, România, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Macedonia de Nord, Serbia și Slovacia iar obiectivul acestuia este reintegrarea în piața muncii a persoanelor de etnie romă care nu și-au finalizat studiile. Atingerea obiectivului urmând a se face  prin oferirea de cursuri de specializare, în parteneriat cu viitorii angajatori.

În contextul Anului  european al competențelor, au avut loc întâlniri cu reprezentanții ai: AJOFM, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri, viitori posibili angajatori discutându-se  următorii pași ce vor trebui făcuți pentru ca acest proiect să fie dus la bun sfârșit în sensul dobândirii de noi competențe de către persoanele de etnie romă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings