DEZBATERE EUROPE DIRECT

EUROPE DIRECT BUZĂU – având ca structură gazdă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Buzău, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Grigore C. Moisil  a organizat marți, 23.05.2023 începând cu orele 10:00, evenimentul: Energia centralelor hidroelectrice – soluție pentru un viitor durabil, la Hidrocentrala de la Cândești, județul Buzău.

Evenimentul de informare și dezbatere, organizat în colaborare cu S.C. HIDROELECTRICA S.A. face parte din Planul de acțiuni al EUROPE DIRECT 2023 Prioritatea nr. 1 a Comisiei Europene – Pactul Verde European și este organizat în contextul actual generat de criza energetică.

Vizita elevilor și a cadrelor didactice precum și a voluntarilor EUROPE DIRECT a constat în întâlnirea cu specialiști de la Hidroelectrica Buzău care au făcut o prezentare amplă a hidrocentralei de la Cândești construită în anul 1990 și care generează o putere de 11,45 MW.

Au fost  abordate și următoarele subiecte:

  • Pactul Verde European;
  • Politicile europene în domeniul energiei și schimbărilor climatice precum și tipurile de energii alternative dezvoltate în România;

A fost  evidențiată importanța unui mediu sănătos, fără poluare și strategia Comisiei Europene pe probleme de mediu pentru următoarea perioadă.

Scopul evenimentului a fost acela de a informa elevii cu privire la viitorul Uniunii Europene, la politicile europene în domeniul energiei și schimbărilor climatice, la Pactul Verde European precum și la schimbarea de paradigmă a Uniunii Europene în sensul că Uniunea Europeană are nevoie de tineri pentru a construi  un viitor mai verde, mai  favorabil incluziunii și mai digital.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings