DEPUTATUL COMAN, INTRA IN AREST SI IN ISTORIE…

Deputatul buzoian Gheorghe Coman a primit mandat de arestare preventiva, marti seara, in urma deciziei comanelmagistratilor de la Curtea Suprema. Putem spune ca este singurul parlamentar de pe mapamond care se cazeaza pentru 29 de zile in beciul politienesc pentru o “mita” de 700 de euro. Cu siguranta, cazul Coman va fi discutat si analizat de catre studentii de la drept si de la politologie. Cazul Coman va ramane in istorie ca materie de studiu legata de prostia parlamentara si limitativa a unui lider de partid,  dar si in ceea ce priveste indiferenta politica si juridica a propulsatilor in categoria politicianismului.
Parlamentarul este acuzat de luare de mita si va fi arestat pentru o perioada de 29 de zile.

“Clientul meu nu se va sustrage arestarii, dar nu stim unde trebuie sa se prezinte si daca mandatul a ajuns la politie“, a declarat Bogdan Vlad, avocatul deputatului, la B1 TV.

Instanta suprema a admis, marti, recursul procurorilor DNA, astfel ca deputatul PC a fost arestat. Mandatul va fi pus in executare in cel mai scurt timp.

Gheorghe Coman nu a dat nicio declaratie, marti, in fata completului de cinci judecatori, insa avocatii sai au spus ca nu exista destule date.

Un procuror DNA a spus marti, la instanta suprema, ca atunci cand a fugit de la locul flagrantului, deputatul Gheorghe Coman l-a acrosat cu masina pe denuntatorul care i-a dat banii si a lovit autovehiculul in care se afla echipa DNA.

Un complet de cinci judecatori de la instanta suprema a judecat marti recursul procurorilor anticoruptie impotriva deciziei de cercetare in libertate a deputatului Gheorghe Coman, in dosarul in care este acuzat de folosirea influentei functiei de conducere din partid pentru obtinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Decizia din 27 decembrie 2013 a instantei supreme a fost contestata si de avocatii lui Coman, care cer cercetarea acestuia in libertate, fara interdictie de a parasi tara.

Procurorul DNA prezent la sedinta de judecata le-a prezentat celor cinci judecatori din complet momentul flagrantului, dar si cel al fugii lui Coman, dupa aparitia organelor de ancheta.

Acesta a aratat ca, dupa ce a primit banii ceruti cu titlu de mita de la denuntator, Gheorghe Coman s-a urcat in masina si a pornit motorul. Acesta a “demarat in tromba” atunci cand i-a vazut pe anchetatori ca se apropiau de masina sa pentru a-si declina identitatea si pentru a finaliza flagrantul. Procurorul a precizat ca, in acel moment, Coman “l-a acrosat” cu masina pe denuntatorul care i-a dat banii si a intrat in coliziune cu autovehiculul in care se aflau ofiterii operativi ai DNA.

Avocatul deputatului spagar: Clientul meu a fost victima unei inscenari, nu stiu ce se face atata haos

Astfel, a aratat procurorul DNA, Coman s-a sustras prin fuga de la ancheta penala, respectiv de la organizarea flagrantului, ceea ce reprezinta o stare de pericol.

Procurorul a adaugat ca, in 22 decembrie, Gheorghe Coman ii spunea unei persoane, la telefon, ca nu avea de ce sa stea pentru a fi prins in flagrant, iar in acea discutie admitea ca a fugit de la locul flagrantului.

Procurorul a cerut admiterea recursului si emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele lui Coman.

Varianta avocatilor lui Coman

La randul lor, avocatii lui Coman au cerut respingerea contestatiei DNA si, totodata, admiterea recursului lor, in sensul ridicarii interdictiei de a parasi tara, stabilita de prima instanta.

Avocatul Bogdan Vlad a aratat, in fata instantei, ca momentul flagrantului s-a petrecut pe intuneric, in jurul orei 20.00. Acesta a precizat ca nu este nici credibila si nici pertinenta afirmatia anchetatorilor potrivit careia deputatul ar fi fost somat si incunostiintat de catre ofiteri ca s-a organizat un flagrant.

Bogdan Vlad a mai spus ca discutia lui Coman cu denuntatorul de la momentul flagrantului a avut o finalitate, fiind incheiata prin invitatia lui Coman de catre denuntator “la un sprit”.

Avocatul a aratat ca Gheorghe Coman nu avea de unde sa cunoasca ca este un flagrant si ca, odata urcat in masina, care avea geamurile inchise, nu avea cum sa-i auda pe ofiteri cand si-au declinat identitatea. Bogdan Vlad a mai aratat ca, dupa ce a aflat ca este urmarit penal, Coman s-a prezentat de buna-voie in fata organelor de ancheta.

Completul de cinci judecatori a ramas in pronuntare in acest caz urmand sa decida daca admite recursul DNA si dispune arestarea deputatul Gheorghe Coman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings