Deputatul Andi Cristea, dezbatere despre inteligența artificială cu Ministrul Afacerilor Externe din Islanda

Ieri, 25 aprilie 2023, România a avut o zi importantă, deoarece a avut ocazia să voteze pentru judecătorul său la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) din Strasbourg.

În plus, deputatul buzoian Andi Cristea și ministrul afacerilor externe din Islanda, Thórdís Kolbrún Reykfjörd Gylfadóttir, care deține președinția rotativă a Comitetului de Miniștri, au avut o discuție interesantă despre impactul inteligenței artificiale asupra societății și vieții noastre.

Potrivit lui Gylfadóttir, foarte puțini oameni pe Pământ înțeleg cu adevărat ce urmează să se întâmple în lumea inteligenței artificiale și cum va afecta viețile noastre. Această afirmație subliniază importanța înțelegerii și dezvoltării unui cadru legal și etic adecvat pentru utilizarea inteligenței artificiale într-un mod care să promoveze binele public și să minimizeze efectele negative.

”Astăzi a fost o zi importantă pentru noi, în care am avut ocazia să votăm judecătorul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) la Strasbourg. În plus, am avut o discuție interesantă cu ministrul afacerilor externe din Islanda, Thórdís Kolbrún Reykfjörd Gylfadóttir, care deține președinția rotativă a Comitetului de Miniștri.

Un subiect crucial pe care l-am abordat în conversația noastră a fost impactul inteligenței artificiale asupra societății și vieții noastre.

Răspunsul ministrului Gylfadóttir a fost profund și provocator: “Very few individuals on earth understand what’s about to happen” (Foarte puțini oameni de pe Pământ înțeleg ce urmează să se întâmple)”, a scris Andi Cristea pe Facebook.

Impactul inteligenței artificiale poate fi deja observat în multe aspecte ale vieții noastre, cum ar fi îmbunătățirea eficienței și productivității. În același timp, ar trebui să avem în vedere provocările și riscurile asociate cu confidențialitatea și securitatea datelor personale. Din acest motiv este important ca liderii politici să fie la curent cu toate aceste provocări și să colaboreze pentru a aborda problemele din timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings