Declarație de presă

Am văzut că atitudinea reprezentanților PNL în Consiliul Județean  a stârnit comentarii și nedumeriri. PNL este un partid de opoziție, iar Consilul Județean nu este un organism deliberativ format din tehnocrați, ci din persoane alese pe listele unor partide. Cei prezenți fac politică, nu doar administrație, iar atitudinea din ședintele de consiliu este determinată și de rațiuni politice.
Nu putem să ne facem că nu vedem că în județul Buzău PSD a încercat sa lovească cel mai tare partidele de opoziție, stabilind chiar un record național în privința racolărilor și a modului în care a fost folosită ordonanța migrației aleșilor locali care favorizează frauda electorală. Așa că, de acum inainte reacția firească a consilierilor PNL va fi de a cenzura coaliția traseismului politic ce funcționează la nivelul Consiliului Județean, formată din PSD, independenți ce gravitează în jurul puterii și reprezentanții unui partid încă nerecunoscut de justiție. Iar pentru a vota în favoarea unor proiecte va trebui să existe o consultare reală a opoziției. Solicitarea pe care o fac ca președinte de filială tuturor consilierilor liberali este de a vota împotrivă sau de a se abține în următoarele ședințe de consiliu, ca formă de protest față de ordonanța traseismului politic.

La toate aceste lucruri, adaug faptul că prezența dlui Cristi Romanescu pe postul de vicepreședinte al Consiliului Judetean poate fi decisă oricând de coaliția majoritară, PNL fiind un partid care nu își va negocia atitudinea politică  pentru funcții. Recunoașterea dlui Cristi Romanescu în plan profesional a venit ca urmare a unei cariere sportive de succes și ca urmare a efortului de ani de zile în fruntea unui sport ce a adus medalii României și nu prin prisma funcției la nivelul administrației  județului.
Deputat George Scutaru,
Președintele PNL Buzău

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings