DE ZIUA NATIONALA, BUZAUL VA FI IN TOATA EUROPA!

Titi Petre

„În acest an vom onora curajul și sacrificiile înaintașilor noștri făcând noi înșine sacrificiul de a renunța la bucuria participării la evenimente”, a declarat Klaus Iohannis la conferinta de presa de miercuri seara. Am decis ca și ceremonia care avea loc în fiecare an la Arcul de Triumf să fie una foarte restrânsă, la care vor fi invitați ambasadori, medici, fără paradă militară și fără participarea publicului larg. Klaus Iohannis, președintele României: „Recomandarea experților este de a renunța la orice fel de întâlniri publice și private. Sunt recomandări pe care vă îndemn să le respectăm inclusiv de 1 Decembrie”, a mai spus Klaus Iohannis. Si daca la Bucuresti presedintele nu va avea parte de o parada militara, va avea insa onoarea sa priveasca la televizor o manifestare cu adevarat incarcata  de patriotism si eroism.
Tot cu respectarea recomandarilor expertilor, de 1 Decembrie, la Buzau vor fi activitati care vor ramane in istorie, manifestari care vor face inconjurul Europei. Intreaga actiune va putea fi prezentata tuturor romanilor printr-o transmisiune maraton transmisa in direct de televiziunea romana. De altfel, in aceasta perioada, primarul Toma a facut sute de kilometric in Parcul Crang…
Asadar, de Ziua Naţională a României, autorităţile din Buzău   vin cu o actiune inedită pentru a sărbători eroii buzoieni: o amplă campanie de împădurire în Parcul Crâng. Mai exact, în locul pomilor tăiaţi în ultimele luni, vor fi sădiţi 775 de stejari tineri care să acopere golurile rămase.
Plantarea arborilor a început deja, cu militari din Divizia 2 Infanterie ”Getica”, echipaţi în uniformele Regimentul 48 Infanterie Buzău.   Acţiunea poartă numele de ”Eroii noştrii s-au întors acasă” şi va fi finalizată de Ziua Naţională.   Fiecare dintre copacii plantaţi va purta numele unui erou militar din Regimentul 48 Infanterie Buzău, căzut pentru patrie în Primul Război Mondial.   Arborii sunt plantaţi de voluntari împreună cu cu militari din Garnizoana Buzău, dar şi cu elevi din tot judeţul.   Stejarii plantaţi zilele acestea vor purta numele celor 775 de eroi buzoieni căzuţi pentru patrie în Războiul de Întregire Naţională (1916 – 1919).

”1 Decembrie va fi așa cum este și viața noastră în această perioadă: altfel decât până acum. Vor fi niște manifestații într-un cadru restrâns din cauza pandemiei. Consiliul Județean va fi reprezentat doar de mine, așa este protocolul. Din nefericire nu vor mai avea evenimente, nici fasolea tradițională. Noi am pregătit materiale pe care le avem la Consiliul Județean, cocarde, stegulețe, iar eu o să fiu la birou iar cine vrea să treacă într-un cadru restrâns… Dar eu cred că măcar atunci să ne gândim profund la ce a însemnat și ce înseamnă România pentru fiecare dintre noi”, a transmis Petre Emanoil Neagu celor 32 de consilieri, la finalul ședinței Consiliului Județean de joi, 26 noiembrie.

La manifestările de 1 Decembrie din Parcul Crâng va  fi permisa prezenta a 99 de persoane, militari și oficialități care, păstrând toate măsurile de siguranță împotriva răspândirii noului coronavirus, vor marca cei 102 de ani de la Marea Unire.

Din partea Garnizoanei Buzău vor fi prezenți circa 60 de militari, două plutoane de militari și fanfara militară. Va fi interpretat Imnul de Stat al Românilor și, cel mai probabil, la finalul discursurilor, militarii vor defila pe Aleea Principală din Parcul Crâng.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings