DE CE NU TREBUIE SA NE MIRAM! BIGIU A PRIMIT COMANDA DE LA DAVID!

Fostul ministru de Interne, Cristian David, urmarit penal de procurorii DNA intr-un dosar de coruptie, ar fi primit mita de 500.000 de euro, pentru interventia pe langa prefectul Buzaului, in numerar si prin intermediul directorului sau de cabinet de la acea vreme, au declarat surse judiciare.
Mita a fost pretinsa pentru a interveni in favoarea unei persoane care revendicase un teren de 15 hectare situat in Buzau, potrivit surselor citate de Agerpres.

Suma de 500.000 de euro ar fi fost retrasa de la o agentie bancara din Bucuresti de catre Adrian Mladin, reprezentantul persoanei care a beneficiat de retrocedare, pe data de 1 februarie 2008. In aceeasi zi, directorul de cabinet Valeriu Robert Nitescu, suspect in acelasi dosar, i-a inmanat banii lui Cristian David la sediul MAI.

Conform acelorasi surse, Valeriu Robert Nitescu, la acea vreme director cabinet al ministrului David, fusese solicitat de Adrian Mladin sa-l puna in legatura cu prefectul judetului Buzau din acea perioada, Marian Cristinel Bagiu, deoarece solutionarea revendicarii era tergiversata.

Nitescu a promis ca va interveni la prefect prin intermediul ministrului David, iar la scurt timp Comisia Judeteana Buzau pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Asupra Terenurilor a emis titlul de proprietate asupra suprafetei de 15 hectare.

Pentru interventia sa, Nitescu ar fi pretins si primit 1,1 milioane de euro, iar 500.000 de euro i-ar fi revenit lui Cristian David.

La data de 9 mai 2007, ministrul David a semnat ordinul de numire in functia de prefect pentru inginerul  Gabriel Balaban. Balaban era  inlocuitorul lui Cristi Bigiu la Prefectura Buzau, dupa ce acesta din urma a fost desemnat presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare a Serviciilor Comunale.

In concluzie, Bagiu a preluat comanda de la David, iar Balaban a condus Comisia Judeteana Buzau pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Asupra Terenurilor si a emis titlul de proprietate asupra suprafetei de 15 hectare.

Inca nu stim cum s-au impartit cei 600.000 de euro ramasi la directorul de cabinet al ministrului David. Vom reveni cu chestiuni si mai interesante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings