DE CE NU SI 200 DE MARI INGINERI ?

smart

Anul 2018 a marcat împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918, motiv pentru care Editura TipoMoldova a publicat 100 de cărți de istorie (160 de volume) în coordonarea profesorului Ioan Scurtu, toate consacrate Marii Uniri pentru a sărbători editorial împlinirea a 100 de ani de la acest eveniment.

Mai mult, editura a publicat și albumul intitulat România. Documentele Marii Uniri. 1918, coordonator Ioan Scurtu, pentru a oferi cititorilor o sinteză asupra luptei românilor pentru unitate și preliminariile Unirii, precum și Rezoluțiilor adoptate de Sfatul Țării de la Chișinău, Congresul General întrunit la Cernăuți și Adunarea Națională de la Alba Iulia, tratatele internaționale prin care au fost confirmate actele de Unire.

Vineri, Biblioteca Judeteana „Vasile Voiculescu” a fost gazda unui eveniment in premiera: lansarea unei biblioteci si nu a unui volum! BIBLIOTECA MARII UINIRI 1 decembrie 1918-Alba Iulia 4 iunie 1920 TRIANON, 1.100 de volume.

 

Despre „BIBLIOTECA” a vorbit scriitorul Aurel Stefanachi, directorul editurii TIPO MOLDOVA.

 

  Profesorul universitar dr.Ioan Scurtu a facut proiectie la ROMANIA DOCUMENTELE UNIRII-100 de ani de carti(1918-2018) (160 de volume), iar pof.univ.dr.Ilie Badescu-membru corespondent al Academiei Romane, a prezentat -ENCICLOPEDIA SCOLII SOCIOLOGICE – DIMITRIE GUSTI (200 de volume)

Cum era si de asteptat, prof.univ.Nicolae Georgescu– cel mai important Eminescolog in viata, nu putea vorbi decat despre EDITII-EMINESCU (200 de editii).

Evenimentul, prezentat in premiera, urmand sa fie dezbatut si de celelalte biblioteci din tara,, a fost deschis de Sorin Burlacu, directorul Bibliotecii Judeteane „Vasile Voiculescu” din Buzau, printre invitati aflandu-se profesori de istorie carora li s-au alaturat elevi de la mai multe scoli din municipiu, membri ai Uniunii Scriitorilor, membri ai Uniunii Ziaristilor Profesionisti, Filiala „Pamfil Seicaru” Buzau, istoricii autohtoni care au lucrat la manualul de istorie al judetului,  Vasile Moraru-primul primar post decembrist si Constantin Toma, primarul in exercitiu.

Cum in expunerea sa, scriitorul Aurel Stefanachi a facut vorbire despre MARI ECONOMISTI(200 de volune) si MARI JURISTI (200 de volume), primarul Constantin Toma, mai in gluma, mai in serios, a intrebat de ce nu ar putea aparea si MARI INGINERI – 200 de volume. Mai mult, primarul Constantin Toma, atasat infocat de istorie, care ar fi putut vorbi nenitrerupt 200 DE MINUTE, a prezentat doar „el fugitivo” modul prin care a fost marcat CENTENARUL UNIRII  la Buzau, relatiile fratii de peste Prut si, nu in ultimul rand, a vorbit despre manualul de istorie care a facut valva la nivelul judetului nostru.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings