DE CE A FOST NEVOIE SA MOARA PIETONI NEVINOVATI ?

Zona Kaufland  de pe strada Frasinet este una cu grad  maxim de risc. Trecerile de pietoni au fost marcate de niste oameni care habar n-au de siguranta circulatiei rutiere. Traversarea prin loc nepermis este mult mai sigura decat cea pe zebra. Pe trecerea de pietoni au fost o serie de evenimente rutiere, culmea, doi pietoni fiind accidentati dupa ce in prealabil au fost amendati  pentru traversare nergulamentara. Situatia de pericol am  sesizat-o inca din vara lui 2015. Am revenit cu dezbateri in emisiuni de televiziune. Toti intelegeau, numai cine trebuie nu auzea. Mai mult, la 1 noiembrie 2016, cand onor comisie de siguranta rutiera schimba, aproape zilnic, sensurile unice din municipiu Alarma buzoiana, printre altele, venea cu urmatoarele precizari: „Aspecte care au scapat comisiei Pentru fluidizarea traficului si pentru siguranta, trebuiesc desfiintate cele doua treceri de pietoni (una in curba si cealalta la o intersectie care sugruma circulatia, iar pietonii sunt intr-un pericol permanent) si amenajarea unei singure treceri pentru pietoni in zona care accede dinspre blocul A5 spre aleea care conduce spre intrarile de la toate magazinele care se alatura hipermarketului Kaufland. De retinut ca locurile pentru cele doua treceri de pietoni care sunt amenajate in prezent n-au nicio legatura cu logica rutiera, ci doar cu cea relationala si de interese obscure care n-au legatura cu prostimea din cartier.”

Nu s-a inteles nici de data aceasta. A fost nevoie sa moara o femeie accidentata grav, saptamana trecuta, in timp ce traversa pe trecere de pietoni.

Astazi, in ziua cand femeia accidentata a murit pe patul de spital, comisia rutiera a luat decizia de a se renuta la cele doua treceri de pietoni amplasate fara logica si sa se amenajeze una singura, semaforizata, la locul potrivit, in fata blocului A5. Exact in locul pe care l-am citat de mai bine de doi ani. Si atunci este firesc sa ne intrebam de ce tocmai acum si de ce a trebuit sa moara oameni care traversau linistiti?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings