DE ASTAZI, JUDETUL ARE SI IMN

Ultima ședință ordinara din 2023 a Consiliului județean s-a încheiat cu un alt moment încărcat de emoție a fost acela în care a fost prezentat, în premieră, un imn al județului Buzău. Aleșii au votat, în unanimitate, imnul Buzăului, o compoziție ce aparține celui mai longeviv primar al județului, cunoscut pentru talentul său artistic. Marian Mărgărit, primarul comunei Boldu, aflat în funcție de peste trei decenii, a prezentat, în primă audiție, melodia pe care a scris-o cu drag față de Buzău, împreună cu fiul său, Georgian, membru al Consiliului Județean.

Versurile  sunt un îndemn la iubirea față de locul natal, față de tradiție și față de tot ce are mai frumos Buzăul. De altfel, bogățiile Buzăului se regăsesc în versurile scrise și interpretate de Marian Mărgărit. Potrivit autorului, piesa reprezintă Buzăul și are un tempo de marș, putând fi cântată atât de soldatul român cât și de un cor de copii.

”A devenit așa o modă să ai steag, să ai imn!”, a spus Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean care a adăugat că, de acum înainte,  imnul va putea fi cântat în deschiderea unor evenimente sau chiar la începutul ședințelor Consiliului Județean.

Marian Mărgărit nu este la prima piesă de acest fel. Primarul din Boldu este și autorul Imnului Asociației Comunelor din România, o piesă scrisă la solicitarea Consiliului Director al Asociației Comunelor. Piesa se numește ”Imnul satului românesc”. De asemenea, edilul a compus, în urmă cu doi ani, și „Imnul eroilor din Valea Uzului”, lansat la Cimitirul Internațional din Valea Uzului, unde a primit placheta și diploma de fiu al Văii Uzului.

Marian Mărgărit cântă de la 7 ani, acum fiind un bun cunoscător al mai multor instrumente, respectiv pian, vioară, acordeon, orgă și chitară , pe care le folosește pentru a compune melodii pentru poeziile pe care le scrie.

Talentul său artistic a fost moștenit de fiul său, Georgian, actual consilier județean. Georgian Mărgărit a participat cu melodia „I’m Coming Home” la selecția pentru Eurovision 2016.

Petre Emanoil Neagu, președintele C.J. Buzău, spune că noul imn al județului va fi prezentat în cadrul anumitor evenimente speciale, iar dacă aleșii județeni vor dori acest lucru, va fi intonat chiar înainte de ședințe.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings