Cuiva ii tremura genunchii! Ivanescu, la DNA

George Ivănescu, acționar la compania de vinuri Murfatlar, a fost adus cu mandat, luni, la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru a fi audiat de procurori în dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală de 600 milioane lei.

Procurorii DNA efectuează 28 de percheziții în Capitală și în județele Constanța, Ilfov, Buzău și Prahova, într-un dosar privind fapte comise în perioada 2010 — 2014, asimilate infracțiunilor de corupție și evaziune fiscală.

Potrivit unor surse judiciare, perchezițiile vizează mai multe firme care produc și comercializează băuturi alcoolice iar prejudiciul estimat este de aproximativ 600 milioane lei.

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2010 — 2014, a unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție și de evaziune fiscală. În cursul dimineții de 17 octombrie, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 28 locații situate în municipiul București și în mai multe localități din județele Constanța, Ilfov, Buzău și Prahova, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se preciza într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Va reamintim ca Alarma buzoiana a publicat in primavar un material cu titlul „Surpriza dupa surpriza”. Iata si continutul acelui articol:

„Odata cu publicarea de catre ANAF a listei datornicilor la stat, in presa au aparut o serie de titluri care de care mai… Si asta cu referire directa la ca firma de la tara are un singur angajat si o datorie cat bugetul Primariei Buzau. Si ca sa fiu mai explicit, redau sase randuri dintr-un material publicat nu stiu unde:”Asta e surpriza anului în România. S-a descoperit firma cu cea mai mare datorie la Fisc.Surprinzător, cea mai mare datorie la bugetul statului NU o are o firmă mare, ci una de mărime mijlocie. Este vorba despre Oana Management, o companie înregistrată în Buzău, cu un singur angajat, care a acumulat până acum datorii de 455 milioane de lei. În acte, respectiva firmă are doi patroni, cetăţeni români, şi se ocupă cu oferirea de servicii de consultanţă în afaceri.”Abia acum vine surpriza adevarata! Despre cazul in speta, Alarma buzoiana a publicat un articol in data de 10 octombrie 2014. In material se spunea si cine a fost schimbat din functie pentru ca a indraznit sa sesizeze ANF-ul cel mare. Chestiunea este ca circula, “pe surse”, zonul ca un ins ar fi luata o spaga de 800.000 de euro pentru a tine operatiune la secret. Stiti cine-i spagarul? Noi nu putem sa-i spunem pe nume,  serviciile DA!”

Si daca la cele prezentate mai facem vorbire si despre  disensiunile din interiorul „Corabiei”, atunci putem concluziona ca daca Ivanescu spune DA in fata DNA, multi vor urma…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings