CREDINCIOSII S-AR PUTEA SPOVEDI ONLINE

Cu noua tehnica a Parohiilor

CREDINCIOSII S-AR PUTEA SPOVEDI ONLINE

– dar nu stiu cum sa pupe poala preotului

În ultimii ani viaţa Bisericii s-a schimbat foarte mult, fiind nevoită să se adapteze probabil societăţii moderne în care trăim. Modern sau nu multe parohii si-au facut site-uri si chiar pagini pe facebook.

Reprezentantii bisericii spun ca site-ul unei parohii are menirea de a atrage atenţia la ceea ce se intâmplă în parohie, prin fotografii, filmuleţe, predici, articole, sfaturi. De asemenea, acestia mai spun ca  tinerii s-ar putea simţi mai ataşaţi de comunitate şi vor fi impulsionaţi mai mult să participe, văzând activităţile care se desfăşoară în parohia lor. Scriptic pare ceva frumos, dar avand in vedere ca vorbim totusi de biserica este  greu de crezut si imaginat astfel de lucruri, mai ales ca, stim cu totii, ca Biserica este ceva sfant, Casa Domnului fiind destinata celebrarii unui cult crestin.

Bineinteles ca nici Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei nu reprezinta o exceptie de la regula, fiind destule parohii ale judetului care au diferite site-uri. Iată ce spun parohiile ca ne-ar putea oferi un astfel de site: informaţii generale despre parohie (nume, adresă, teritoriu asupra căreia se extinde, informaţii despre preoţii slujitori), informaţii despre Biserică (istoric, hram, pictură, tur virtual, etc.), programul slujbelor bisericii de luni până duminică, predici ale preotului paroh la duminicile şi sărbătorile din an, articole ale preotului sau ale credincioşilor pe diferite probleme de interes, cateheze ale preotului paroh, fotografii făcute la sărbătorile mari sau la diferite slujbe ale bisericii, filmuleţe făcute la anumite sărbători sau slujbe, inregistrătări audio de la strană cu anumite cântări psaltice de la vecernie, Utrenie sau Sfânta Liturghie, Revista parohială, un forum de discuţii între membrii parohiei, biblioteca de cărţi online şi recomandări de lecturi ale preotului paroh, sfaturi oferite de preot către cei care au probleme. Multi se intreaba si se amuza pe aceasta tema, gandindu-se totusi la ce sfaturi ne-ar putea oferi preotii online sau daca pe viitor, acestia ar putea oferi credinciosilor, posibilitatea de a se spovedi online.  Ramane de vazut daca aceste site-uri vor fi in final o alegere inspirata, de catre preoti si Parohiile lor, in vederea atragerii unui numar cat mai mare de credinciosi, mai ales din randul tinerilor.

Andreea Petre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings