CREDETI IN MIRACOLE PETRECUTE DE CRACIUN ?

Într-o lume marcată de tragedii, în care mulţi şi-au pierdut speranţa, există şi miracole. Unii le-ar numi doar întâmplări ce pot fi explicate cu ajutorul ştiinţei sau doar coincidenţe, dar cei ce le-au trăit pe pielea lor sunt convinşi că a fost ceva mai mult de atât. In cele ce urmează, puteţi descoperi câteva astfel de miracole, petrecute de Crăciun sau în apropierea sărbatorii naşterii Mântuitorului.

  1. Cazul Caleb Teodorescu

Cazul băieţelului Caleb Teodorescu a facut, în anul 2011, înconjurul lumii. Micuţul de doi ani, ai cărui părinţi sunt stabiliţi în Arizona, a căzut într-o piscină şi a stat sub apă mai mult de o jumătate de oră. La sosirea medicilor, copilul era în moarte clinică şi stătuse fără oxigen timp de 40 de minute. Caleb a fost transportat de urgenţă la spital, dar niciun cadru medical nu îi dădea prea multe şanse de supravietuire. In cel mai bun caz, spuneau medicii, el urma să rămână cu sechele pe viaţă. Practic, o legumă. În mod uimitor însă, copilul şi-a revenit complet în doar o săptămână şi a ieşit din spital… pe tricicletă. Caleb s-a externat perfect sănătos, ca şi cum nimic nu s-ar fi întamplat. Parintii baietelului, adepţi ai cultului penticostal, sunt convinşi că Dumnezeu a făcut o minune cu micutul Caleb, azi în vârstă de 7 ani.

2. O mamă şi fiul ei au înviat din morţi

O altă întâmplare miraculoasă s-a petrecut in 2010 si o are drept protagonista pe Tracy Hermanstorfer, o femeie ce avea, pe atunci, 33 de ani. Insarcinata in noua luni, Tracy urma sa devina mama chiar in Ajunul Craciunului, dar ceva neasteptat s-a intamplat. Exact inainte de operatia de cezariana, programata la un spital din Colorado, inima femeii a stat, iar semnele vitale au disparut intr-o secunda. Medicii au grabit operatia, in speranta ca vor reusi sa salveze macar copilul, dar si acesta s-a nascut fara semne vitale. Fara sa aiba alta varianta, doctorii au anuntat familia vestea teribila, moment in care ceva ce parea imposibil s-a intamplat. Copilul a inceput sa planga, iar mama a deschis ochii, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Luati prin surprindere, mai ales ca trecusera minute bune de la deces, medicii le-au acordat imediat primul ajutor celor doi. Ambii erau insa perfect sanatosi si s-au externat din spital la scurt timp. Medicii nu si-au putut explica ce s-a intamplat, dar au declarat, la acea vreme, ca nu au mai avut niciodata un astfel de caz.
Foto: davidwolfe.com

3. S-a trezit din coma vorbind alta limbă

Si cazul lui Rory Curtis, din Birmingham, Marea Britanie, ramane, deocamdata, un mister caruia medicii nu ii gasesc nicio explicatie.

In anul 2012, tanarul, pe atunci in varsta de 23 de ani, a avut un accident teribil si a fost descarcerat dupa mai bined de o ora. Transportat la spital, cu hemoragie cerebrala si in coma, Rory avea sanse foarte mici de supravietuire, iar medicii ii mai dadeau cateva zile de viata.

Totusi, medicii s-au hotarat, in ultimul moment, sa apeleze la o masura extrema, in speranta ca il vor salva pe pacient: un tratament experimental aplicat si militarilor raniti.

Din fericire, tanarul a reactionat pozitiv si, dupa sase zile, si-a revenit din coma. Minunea nu s-a oprit insa aici. Rory a inceput sa vorbeasca cu asistentele intr-o franceza ireprosabila, desi inainte abia lega doua cuvinte din aceasta limba. Ba mai mult, tanarul s-a trezit convins ca este, de fapt, actorul Matthew McConaughey si a avut un soc cand s-a privit in oglinda si a vazut ca nu seamana deloc cu acesta. Rory a avut nevoie de cateva luni pentru a realiza care este adevarata lui identitate iar astazi, la trei ani de la accident, el vorbeste in continuare fluent franceza.

  1. O suedeza si-a recapatat vederea de Crăciun

Ulla, o suedeza de 71 de ani, ramasese oarba in urma cu 13 ani, dupa ce facuse un arac de cord. Femeia isi pierduse orice speranta ca va mai putea vedea vreodata, dar minunea s-a intamplat chiar de Craciun. Ulla a inceput sa vada lucruri din casa pe care nu le avea inainte sa isi piarda vederea si a inceput sa planga de fericire cand si-a dat seama ce se intampla. “Am crezut că visez sau că am ajuns în Rai. Totul părea ireal. Locuiam în acea casă de nouă ani şi nu văzusem niciodată acel candelabru. Nu pot să explic sentimentul pe care l-am avut atunci”, a povestit bătrâna, potrivit thelocal.se.

5. Un caz incredibil i s-a intâmplat si lui Sam Shmid, un tânăr de 21 de ani, chiar in Ajunul Crăciunului

Baiatul din statul american Arizona a fost victima unui grav accident rutier, în luna octombrie a anului 2011. Tânărul a suferit leziuni grave ale creierului, iar medicii se pregăteau, două luni mai târziu, să-l deconecteze de la aparate, fiind convinşi că activitatea lui cerebrală este nulă. Familia băiatului a fost de acord să semneze un act prin care să doneze organele tânărului, dar un lucru uimitor s-a întâmplat chiar în momentul în care doctorii au venit la el in salon pentru a-l deconecta de aparate. Ca prin minune, Sam s-a trezit.

“Şansele de recuperare erau minime. Nu exista nicio îndoială în acest sens. Cu cât mai mult timp pacientul se află în comă profundă, fără nicio reacţie a pupilelor, cu atât mai mică este probabilitatea ca acesta să-şi revină. Dar în medicină mai au loc şi excepţii, iar el, din fericire, a fost una dintre acestea”, a relatat neurochirurgul Robert Spetzler, cel care s-a ocupat de acest caz. La scurt timp după acest miracol, Sam a urmat un program de reabilitare, şi, în pofida faptului că se mişcă şi vorbeşte cu dificultate, sunt şanse foarte mari ca el să-şi revină complet.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings