COVID-19 A BAGAT „POSTA” IN CARANTINA

Zeci de poliţişti, jandarmi şi militari au descins duminica seara în cartierul   Poştă, pentru a impune restricţiile specifice stării de carantină, pentru următoarele două săptămâni. Decizia a venit la scurt timp după ce 19 buzoieni au fost testaţi pozitiv cu COVID-19.
Măsura a fost luată în cadrul unei şedinţe a CJCCI Buzău pe care prefectul Leonard Dimian a convocat-o de urgenţă.

In ziua de 1 mai, la Buzau se inregistra cazul 21. Probele recoltate contacților direcți ai celui de-al 21-lea buzoian confirmat cu noul Coronavirus, confirmat pe 1 mai a.c., au fost testate, iar rezultatele obținute sunt pozitive în cazul a 19 persoane din municipiul Buzău.

Suntem în fața unui caz de infecție comunitară,  primul înregistrat în județul Buzău de la începutul pandemiei Covid – 19. Cauzele care au condus la această situație țin, în mod evident, de ignorarea prevederilor decretelor și Ordonanțelor Militare și a precauțiilor pe care le-am recomandat pe toată durata pandemiei.

Iata cum arata filmul evenimentelor:

-în ziua de Paște, cazul 21, un bărbat de 41 de ani din municipiul Buzău, s-a deplasat în județul Ialomița, unde și-a vizitat rudele, de unde a contactat virusul de la socrul său, care a fost confirmat cu Coronavirus câteva zile mai târziu.

– pe 28 aprilie, cazul 21 s-a prezentat la o unitate sanitară, unde a primit trimitere pentru a merge la un consult la Secția Pneumofiziologie a SJU Buzău. Aici i-au fost prelevate probe pentru testarea pentru Coronavirus, iar rezultatele sosite pe 1 mai au fost pozitive. Bărbatul a fost transportat la Institutul Victor Babeș din București.

– După primirea rezultatelor din data de 1 mai, echipe de specialiști ai DSP, însoțite de forțe MAI, au mers în zona de domiciliu a pacientului,  unde au identificat toți contacții direcți, numărul acestora fiind de 31. Toți au fost plasați în izolare la domiciliu și le-au fost prelevate probe pentru Coronavirus.

– pe 3 mai, au sosit rezultatele contacților direcți, 19 dintre acestea fiind pozitive. Drept urmare, 12 pacienți au fost transferați la Spitalul Municipal Rm. Sărat, iar alți 7 au fost transportați la Spitalul Victor Babeș din Capitală.

Ancheta epidemiologică va continua în vederea stabilirii tuturor contacților și testării acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings