Consiliul Județean Buzău reprezentat simultan la două târguri de turism importante

În perioada 15-18 februarie 2024, Consiliul Județean Buzău participă la Târgul Național de Turism al României (TTR), organizat de ROMEXPO București, unde va avea stand propriu de prezentare, dar și la Târgul Internațional de turism de la Chișinău ”Tourism&Travel Expo – Expoziţie internaţională specializată de turism și călătorii”, unde județul Buzău va fi prezent în cadrul standului național al României.

”Este pentru prima dată când județul Buzău este reprezentat simultan la două târguri de turism atât de importante. Astfel, luna aceasta vom fi prezenți și la cel mai mare eveniment anual din industria turismului din România, dar și pe plan internațional, alături de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Sub sloganul “Descoperă Buzăul”, vom face cunoscută diversitatea ofertei turistice a județului Buzău, fie că vorbim despre atracții turistice unice în România (Muzeul Chihlimbarului Colți, Muzeul ”Tabăra de sculptură Măgura”, Vulcanii noroioși etc), comori spirituale ale județului, experiențe culturale și culinare și, nu în ultimul rând, despre Geoparcul Internațional UNESCO Ținutul Buzăului.

Una dintre atracțiile principale ale standului va fi holograma ce va reprezenta o pepită de chihlimbar. Dar nu orice pepită de chihlimbar, ci cea mai mare din lume, care se regăsește în patrimoniul Muzeului Județean Buzău. Este un îndemn de a vizita Muzeul Chihlimbarului de la Colti, unic în România. Acesta a fost modernizat în anul 2020 și prezintă în mod inedit, cu ajutorul tehnologiei, povestea chihlimbarului, deținând și o importantă colecție de rumanit.

Colaborarea strânsă ce s-a conturat în ultimii ani între Consiliul Județean Buzău și Asociația Ținutul Buzăului, continuă și la TTR 2024, prin desfășurarea unor activități educaționale la standul Buzăului cu ajutorul “Laboratorului umblator” – un laborator mobil folosit pentru realizarea de ateliere de știință, în special cu cei mici.

Toate obiectivele turistice din județul Buzău vor fi aduse în atenția publicului și prin materiale de promovare – pliante, broșuri, hărți, imagini si videoclipuri de prezentare. Anul acesta, la standul Buzăului se vor regăsi 4 materiale noi, precum: broșura “Descoperă Buzăul”, Pliantul “Harta turistică – județul Buzău”, Ghidul către Așezările rupestre și Ghidul către Vulcanii noroioși.

Nu vor lipsi nici momentele artistice, Centrul Județean de Cultură și Artă este alături de Consiliul Județean Buzău la TTR prin prezența ansamblului de dansuri traditionale buzoiene, care de fiecare dată animă publicul și îl încantă, stârnind curiozitatea de a descoperi mai multe despre județul Buzău.

În prima zi a TTR va avea loc la standul Buzăului o degustare de vinuri, organizată în colaborare cu Staţiunea de cercetare şi dezvoltare pentru viticultură și vinificație Pietroasa, unde vom prezenta, alături de specialiștii stațiunii, 4 sortimente de vin produse în Buzău.

Anul acesta vrem să vorbim mai mult vizitatorilor standului Consiliului Județean Buzău despre experiențele pe care le poți avea în județul Buzău. Le vom prezenta într-o manieră inedită – o ”pagină de ziar” cu tema ”Top 10 experiențe ce nu trebuie ratate în județul Buzău” va fi personalizată cu poza vizitatorului, facută pe loc la stand cu ajutorul unei cabine foto.

”Potențialul turistic al județului Buzău a început în ultimii ani să fie valorificat, progresele sunt mari și sperăm ca împreună cu partenerii noștri de suflet: Muzeul Județean Buzău, Asociația Ținutul Buzăului, Centrul Județean de Cultură și Artă, Stațiunea de Cercetare Pietroasa și ONG-uri de profil să reușim să arătăm că obiectivele turistice ale Buzăului sunt completate de experiențe ce pot aduce turiștii în conexiune cu natura și că la Buzău pot redescoperi bucuria de a trăi momente frumoase în locuri nebănuite.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Standul nostru va fi “asezonat” cu produsele tradiționale românești, ce ne dorim să se regăsească pe masa fiecărui român și pe care le vom oferi spre degustare sâmbătă, 17 februarie la TTR, cu ajutorul producătorilor locali de cârnați de Pleșcoi, covrigi de Buzău, babic, ghiudem etc.

Standul Consiliului Județean Buzău va putea fi vizitat în Pavilionul B2 din incinta Romexpo.

În aceeași perioadă, Consiliul Județul Buzău va prezenta oferta turistică a județului la Târgul Internațional de Turism de la Chișinău, în cadrul standului României, participările internaționale fiind esențiale pentru a face Buzăul cunoscut dincolo de hotarele țării noastre și a aduce turiști străini sau chiar români ce trăiesc în afara granițelor țării să ne cunoască bogățiile naturale și culturale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings