COMIC 7B,Episodul II

Festivalului de Teatru Independent Comic7B,editia a doua, se va derula în perioada 17-23 septembrie, la Teatrul „G. Ciprian” şi la Cafeneaua Artiştilor. Despre  evenimentul umoristic al anului, din urbea noastra, s-a vorbit in cadul unei conferinte de presa organizată la Consiliul Judeţean. “Il capo di tutti capi” a fost actorul Cristi Martin, „maritat” la Buzau cu unul dintre „puii” de la „closca” inteligentei din Pietroasele. De altfel, intr-un interviu, Cristi Martin recunostea fatis:ma relaxez la mica noastra casuta din judetul Buzau, cand pot ajunge, unde stau prin vie sau prin curte, mananc oua de la gainile proprii, stau cu animalutele, vorbesc cu gainile si cu cateii – lucruri de-astea, aristocrate! Asadar, la conferinta de presa, Cristi Martin parca parea un pic stanjenit ca nu-i avea alaturi pe Mitică, Vasile, Bobiţă sau Giani, colegii din “Las Fierbinţi”. Alaturi de Irinel, sotia sa, au fost prezenti preşe­dintele Consiliului Ju­deţean, Petre Emanoil Neagu, viceprimarul Andrei Neder şi directorul Teatrului „G. Ciprian”, Gina Chivulescu.

Printre actorii cunoscuţi care vor evolua la Buzău se află Octavian Strunilă, Paul Ipate, Tudor Istodor, Raluca Aprodu, Anca Dumitra etc. De asemenea, din juriul festivalului vor face parte actorii Cristi Iacob, Andrei Duban (si el „maritat” la Buzau si fost coleg de scoala generala cu Cristi Martin), alături de Bogdan Talasman, Viorica Dicu, Doru Cătănescu şi Iulian Ilinca.

Spectacolele de teatru vor începe de la orele 18,00 şi orele 20,00, iar cele de improvizaţie, de la ora 19,30. Preţurile biletelor sunt de 30 lei (spectacole de teatru) şi 15 lei (spectacole de improvizaţie). În plus, în deschiderea festivalului, pe 17 septembrie, de la ora 19,00, se va juca spectacolul „Cum se face” cu Octavian Strunilă, Paul Ipatie, Anca Dumitra, Delia Nartea şi Alexandru Conovaru. Preţul unui bilet la acest spectacol este 40 lei. Biletele pot fi procurate de la Teatrul „G. Ciprian”.

În plus, duminică, 10 septembrie, de la orele 14,30, pe Bulevardul N. Bălcescu, buzoienii sunt invitaţi să admire şi să fotografieze remarcabile automobile de colecţie, într-o expoziţie organizată de Retro­mobil Club România.

Cristi Martin este actor și artist plastic. Este cunoscut publicului larg mai ales prin aparițiile sale în show-uri si seriale de televiziune, precum Serviciul Român de Comedie (ProTV, Antena 1), Spitalul de demență, Las Fierbinți sau Lecții de viață (ProTV). Notorietatea la nivel național i-a adus-o lui Cristi rolul „Nebunul cu halatul”, personaj pe care l-a jucat acum mulți ani într-o celebră reclamă românească. Cristi a apărut în filme de comedie românești recente cu succes la public (printre care “S-a furat mireasa” sau “Sunt o babă comunistă”). Actorul a jucat și joacă mult teatru, iar printre spectacolele cele mai cunoscute se numără „Danaidele”, în regia lui Silviu Purcărete – poate cea mai celebră montare românească de notorietate internațională, jucată într-un amplu turneu în numeroase țări, ce a ajuns inclusiv pe Broadway – „Ivan Turbincă”, după Ion Creangă, “Anselmo” – din Commedia dell’arte, „Proștii sub clar de lună”, după Teodor Mazilu, “O noapte furtunoasă – viceversa”, adaptare după I. L. Caragiale, „Trăiește-ți fanteziile”, după John Tobias sau ”Cealaltă femeie” – comedie care se joacă și în prezent. Din 2013, Cristi este implicat și în activități de training și coaching, în proiecte independente derulate pe zona de dezvoltare personală, precum și de public speaking, bazându-se pe tehnici de actorie și improvizație pe care le-a adaptat special. Cristi este principalul autor al conceptului Festivalului Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B, care se desfășoară anual la Buzău. 

 

Irinel Constantinescu-Martin este consultant Public Relations cu o experiență de peste 11 ani. După ce a lucrat mulți ani în echipele unor agenții precum Grayling (pe atunci Mmd Public Relations) sau Saatchi & Saatchi PR, Irinel a decis să lucreze pe cont propriu, în cadrul unei agenții de publicitate si PR, al cărei co-fondator este.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings