Ciolacu: ”Este nevoie de o reformă administrativă, care să înceapă cu localitățile care au până în 1.500-2.000 de locuitori”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că este nevoie în România şi de o reformă administrativă, care să înceapă cu localitățile care au până în 1.500-2.000 de locuitori.

El a fost întrebat când se va ajunge în țara noastră ca numărul școlilor cu toaletă în curte să ajungă la zero.

“Sperăm să finalizăm. Cred că e nevoie şi de o reformă administrativă în România, dacă vreţi o părere personală, şi ea ar trebui începută cu localităţile care au până în 1.500-2.000 de locuitori. Trebuie dat acest semnal, poate nu de la alegerile acestea, la alegerile viitoare, dar în România este nevoie şi de o reformă administrativă. Trebuie să o facem şi să ne-o asumăm”, a menționat Ciolacu.

 

Întrebat ce va face pentru a se asigura că anul viitor educaţia va primi mai mulţi bani de la buget, la standardele UE, premierul a afirmat: “În primul rând, să mă asigur că nu există o risipă. Haideţi cu mine în acest colegiu şi când doriţi dumneavoastră, să am şi eu timp liber, mergem într-un colegiu din Belgia. Este acelaşi standard, primesc hrană copiii, au ateliere, clasele sunt impecabile. România este membră a UE şi aproape am ajuns la standardele… cu adevărat în Bucureşti, în municipiile mari. De aceea, repet, trebuie şi o reformă administrativă. (…) Prefer să investesc în conducători auto, în microbuze şi să strâng copiii în zone unde se face învăţământ de calitate şi la un anumit nivel. Toţi copiii trebuie să aibă aceeaşi şansă”, a precizat acesta.

Acest text a fost preluat de pe Ziare.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings