CINCI BOTANISTI MITITEI …

                Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, împreună cu procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul etnobotanice1Teritorial Buzău şi cu sprijinul ofiţerilor Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (D.I.P.I.) au documentat activitatea infracţională a unei grupări formate din cinci membri care comercializau pe raza municipiului Rm. Sărat produse susceptibile de a avea efect psihoactiv.

                   Trei dintre membrii grupării (un bărbat de 31 de ani şi doi tineri în vârstă de 27, respectiv 23 de ani, toţi din municipiul Rm. Sărat) sunt suspectaţi că se aprovizionau de pe raza municipiului Galaţi de la doi tineri de 25 şi 27 de ani din municipiul Galaţi cu astfel de produse, după care porţionau marfa, o cântăreau, o ambalau şi o comercializau pe raza municipiului Rm. Sărat în schimbul sumei de 20 de lei plicul.  Cu banii obţinuţi în urma acestor activităţi, bărbatul de 31 de ani din Rm. Sărat ar fi achiziţionat un autoturism.

În ziua de 25 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Inspectoratului de poliţie Judeţean Buzău – Serviciul pentru Acţiuni Speciale au efectuat 5 percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor, situate în municipiile Rm. Sărat şi Galaţi. De asemenea, au fost puse în executare 15 de mandate de aducere pe numele mai multor cumpărători identificaţi.

Poliţiştii au găsit şi ridicat plicuri ce conţineau produse susceptibile a avea efect psihoactiv şi aproximativ 18.000 de lei, totodată fiind indisponibilizat un autoturism.

De asemenea, membrii grupării au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, fiind reţinuţi pentru 24 de ore.

Privacy Policy Settings