CEA MAI SCURTA NOAPTE DIN 2024

Trecerea la ora de vară se face în ultimul weekend din luna martie. Astfel, în noaptea de 30 spre 31 martie 2024, ora 3:00 va deveni ora 4:00. A doua schimbare (trecerea la ora de iarnă) va avea loc în ultimul weekend din luna octombrie, adică în noaptea de 26 spre 27 octombrie 2024. Atunci, ora 4:00 va deveni ora 3:00. Vestea bună este că ziua va fi mai lungă și vom avea lumină până mai târziu. Vestea proastă este că pierdem o oră de somn, iar specialiștii spun că organismul se adaptează la această trecere la ora de vară în aproximativ două săptămâni.

Mersul trenurilor nu se modifică
Schimbarea orei nu aduce modificări în programul trenurilor, a anunțat CFR Călători.

Ce dispozitive schimbă automat ora

Este important să știi dacă telefonul tău va schimba automat ora pentru ora de vară sau dacă trebuie să o faci manual. Este o întrebare care se aplică indiferent de tipul de telefon pe care îl ai.

Indiferent dacă folosești un iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy S24 Ultra, Google Pixel 8 sau orice alt smartphone, este important să știi dacă trebuie să faci schimbarea pentru ora nouă sau nu.

Înainte de apariția dispozitivelor inteligente, schimbăm manual ceasurile pentru a ne adapta la ora de vară sau la ora standard. Cu toate acestea, unele ceasuri, cum ar fi cele de pe perete, ceasurile de la cuptor și cele din mașini, încă nu sunt conectate la internet și necesită ajustare manuală.

Smartphone-urile, tabletele, calculatoarele și alte dispozitive conectate la internet își vor sincroniza automat setările de timp, deci nu îți face griji.

Dacă software-ul telefonului tău este actualizat, ceasul său ar trebui să se ajusteze automat. Dar dacă anterior ai personalizat setările de dată sau oră, s-ar putea să trebuiască să actualizezi ceasul manual pentru a te asigura că este pregătit.

Ceasul de la laptop, smartwatch-ul, ceasul de pe smartphone și toate ceasurile care sunt conectate la internet își vor seta singure ora atunci când se dau ceasurile înainte.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings